lørdag 30. januar 2010

en rolig lørdag med snø på seg


Puh.. Sliter med motivasjonen her, sliter med meg selv og været og alt.


Burde burdene er mange, men jeg hører ikke på dem. Jeg sitter godt plantet i stolen min, og kjenner at jeg blir tykkere og latere. Jeg må klare å ta meg selv i nakken og få treningen inn i hverdagen, som noe jeg liker og vil.

Var godt i gang i begynnelsen av året, men da ryggen ble vrang falt jeg helt av lasset. Godt det er 1.februar på mandag! :D


Har da tross alt vært ute og gått tur i èn time, det snør og det var en frisk tur. Litt slitsom også, da det er vanskelig å se hvor isen er under snøen.. fikk noen glipp men klarte holde meg på beina. Hjelper ikke at man går med en hund som liker å dra.. hehe.


Har fyrt opp i peisen og skal snart finne på noe mat.. Tro om jeg skal steke litt laks og grønnsaker? Slenger alt i panna samtidig, og slår fløte over grønnsakene til slutt som en slags saus. Må ta laks ut av frysen først da, greit at den er noget opptint før den går i panna.



torsdag 28. januar 2010

Få ropma opp av stolen! NU!


Ja, da var det jammen torsdag i dag, har fredagsfølelse, vet ikke hvorfor.

Solen er på vei rundt det digre treet utenfor, så om ikke lenge kommer solen inn stuenvinduene mine. Kanskje man burde tatt seg en tur ut, fått luftet knotten (hodet) litt..

Hund hadde blitt glad hvertfall, han vil alltid gå tur, sier aldri nei når man spør. Vel, sånn helt korrekt, så sier han jo ikke "ja" heller da, han kan jo ikke snakke, er tross alt en hund.

Men hele kroppen hans sier ja!


Jeg må hverfall komme meg opp av stolen her, kan ikke sitte på rompa hele dagen. Blir ødelagt av dette. Jeg som var så godt i gang med å trene 3 dager i uken! Nå er det snart 2 uker siden jeg har tatt en runde trim.. men skal nok snart komme meg igang igjen, ikke utsette mer nå.


Etter at jeg har tatt en luftetur med hunden, skal jeg vaske badet, ja både oppe og nede! Og så er klærne som henger til tørk blitt tørre når jeg er ferdig å vaske. Da kan de brettes og legges på plass der de bor.


Og jeg kan sikker rydde litt mer på soverommet, stuen og kjøkkenet, så det skal ikke være mangel på oppgaver! hehe.

tirsdag 26. januar 2010

Endelig innjøpt til hobbykos!


I dag gikk jeg tur ned til butikken og kjøpte noen småting. To store kartong-ark, ett i lilla og ett hvitt. De har jeg tenkt å bruke til noe smart..hehe.
Har en idè om å lege ett oppsett på mine planer fremover, klippe og lime bilder på, og pynte med små listremerker osv. Men om jeg får det til, er en annen sak.

Og jeg kjøpte nye blokker til å male akvarell på, finner ikke de jeg har fra før.. Men kanskje jeg nå kan utfordre mine male evner igjen. Savner å gå på kurs, det er så lenge siden jeg har malt at alt blir helt nytt igjen. Men med øvelse og tiden blir det nok noen små bilder.

mandag 25. januar 2010

litt kveldstanker om hobbyer


Da er det snart kveld denne mandagen, jeg har brukt litt tid på å lese diverse tilfeldige blogger, og fant noen jeg ville følge videre. MEN, jeg klarer ikke å få det til!

Vinduet som kommer opp når jeg trykker på "følg" knappen, er så lite at jeg kun ser halve,

og det er ingen skrollefunksjon, og da får jeg ikke lagt dem til..


Jaja, store problemer sent en kveld, rett før sengetid.

Må nok bare ta veien fatt inn til sengen, og prøve å finne bloggene igjen når jeg kommer over

på en større maskin. Har den lille pc'n her nå, og datter låner den store.


Tenker en del på å finne frem både maleutstyr og symaskin, så det er nok å tenke på.

Ble inspirert av noen av bloggene jeg leste, og sydde masse klær og slikt før i verden. Så har jeg en del stoff ligendes her og og og..

lørdag 23. januar 2010

Ukens horoskop! *me like*




Ukens horoskop , som jeg må si jeg likte meget godt!:


Endelig, etter 12 lange år, returnerer Jupiter til ditt tegn og leder deg inn i ett år som vil bli meget positivt for deg.


Nå skal du ikke være redd for å følge dine drømmer,

og du skal holde øynene åpne for alle slags muligheter som byr seg.


Selv det minste vindu som åpner seg kan føre til herlige ting i fremtiden.

Året som kommer vil virkelig bli minneverdig dersom du holder fast ved troen på at du kan bli en ener.

Det er slett ikke sant at det bare er andre mennesker som trekker vinnerloddet bestandig!

Iblant kan du miste motet og gi slipp på dine ambisjoner, men nå skal du holde blikket optimistisk festet på fremtiden.


* Livet er en gullgruve.

fredag 22. januar 2010

Fredagsdusjen


Har vært tom og rar i hele dag, utsatt dusjen til senere og senere er snart.. bare tull egentlig å utsette slik, men jeg er nok ikke helt i form og svetter mye.
Derfor vil jeg dusje rett før besøket mit kommer kl 2100, og være friskest mulig.. :p

Tok derfor ett glass rødvin og en bok av L. Hay, og skulle lese litt, men mister tråden hele tiden og klarer ikke konsentrere meg.

Trenger noe husmorporno å lese tenker jeg, som ikke krever noe av hjernen..
Tok en tur inn på sidene til Harlequin forlag, der hadde de både historisk som jeg liker best og en serie "litt på kanten", får se om jeg evt bestiller noe derfra.
Men vil sjekke hvor mye de koster i butikk først, av erfaring mener jeg det uansett blir dyrere å få noe i posten..
men det er praktisk å få dem rett hjem, utvalget i butikkene her er ikke stort og jeg orker ikke dra til byen for hver enda bok.

Kan evt ta en tur på biblioteket på onsdag, da har de åpent på dagtid og man slipper gå i mørket. Vil vel bruke rundt 20-30 minutter hver vei å gå, så det blir en fin trimtur.
Noen hadde vel en teori om at å gå var like god trim som noe annet? Så vi satser på det, gratis og bra! :D

Er en fare for at ett glass vin fort blir til to her jeg sitter og skravler, dere får bare bære over med meg. Men så blir det ikke flere ikveld, får være måte på om det er fredag.

Vel, håper alle sammen får en flott start på helgen, jeg fyller glasset for siste gang i dag og setter snart kursen inn i dusjens varme og fuktighet.

onsdag 20. januar 2010

Litt irritert i dag ja


En gang før jul, bestilte jeg en bok på nett, jeg glemte det da jeg fant ett tilbud på samme bok i en serie med 4. Derfor fikk jeg to av samme bok..


Jeg la den ut for salg på Fb, i stedet for å returnere den, dum som jeg var.


Boka ble sendt til en person, og det kostet 150,- å sende den med slik adresselapp på. Pga misforståelser ble boken sendt i retur, etter 14 dager da den ikke ble hentet ut på posten. Tenkte da at det var lurt å skrive avsender på pakken.


I dag var jeg på posten og sjekket om boken var kommet hit, og det var den.

Og der ligger den enda, posten ville nemlig ha nye 150,- for at den ble sendt i retur, dekning for deres utgifter med dette.

Så jeg takket nei til å ta med boken, for det var den virkelig ikke verd.


Dette kan dere ta som en varsko her, vær sikker på at pakken blir hentet i andre enden, eller sjekk billigste måte å sende ting på. Ikke bare stol på at posten gir rett info på alt.


Og jeg kjenner at jeg faktisk er sint, både på meg selv og på den som ikke gadd hente boken på posten! jeg skulle ha sendt boken i retur med en gang, det er jo faktisk 14 dagers angrerett og da hadde jeg sluppet å betale både boken og forsendelsen og sluppet å miste boken til posten!


Lurer på hva de gjør med slike pakker som ikke blir hentet?

tirsdag 19. januar 2010

Ny start i morgen!


Starter en liten nedtelling i fra i morgen av. Da er det ca 6 gode uker til vi evt drar på en liten sydentur, og jeg vil se om jeg kan klare å "være flink" inntil da.


Har jo visst om at det blir en tur på den tiden lenge, hvertfall 9 uker, så jeg har hatt god tid til å gjøre noe, men mangler den lille piffen som trengs.

Skal gi meg selv en liten ting å strekke meg etter, så når jeg har skrevet dette, skal jeg inn på Ellos og se etter en fin bikini eller noe annet jeg kan ha med på turen.

Kanskje det kan gi meg piffen tilbake?



Og jeg tror jeg skal kjøre dobbeldose på vitaminene en uke og se om det også kan hjelpe.
Burde sagt at jeg skulle trene mer og gå masse mer turer osv, men da legger jeg lista for høyt igjen, og da går det ikke.

Når jeg har lest ut en pocketbok jeg fikk med ett blad for lenge siden,
(sagaen om Sunniva) så skal jeg ta med en av oppmuntringesbøkene mine på senge og lese meg opp.

Så da er det snart sengetid for små piker som meg :p

Takknemlig!


Jeg er takknemlig for:
* at jeg har ett sted å bo
* at huset er godt og varmt
* at vi har god plass i huset
* at jeg har venner og familie rundt meg
* at jeg har mat å spise hver dag
* at jeg stadig går ned i vekt
* at kropen fungerer og lystrer
* at jeg kan gå tur hver dag med hunden
* at penger stadig kommer inn på min konto
* at jeg rykker nærmere mitt drømmehus
* at Universet passe på meg og oppfyller mine ønsker
* at livet er godt å leve
* at jeg har en hobby jeg kan utføre
* at jeg har mye ved i garasjen
* at solen er på vei frem fra skyene

oppmuntringsdagen!


Jeg har slitt med å være positiv de siste dagene, Mercur Retrograd har vært i mitt tegn siden før nyttår. Trodde det var over for en stund siden, men ettervirkningene er nok her enda.
Så nå må jeg være flinkere til å styre tankene mine bort fra de negative, og over på noe positivt.
Det kan holde hardt, siden kontoen min har vært tom siden nyttår, og på minussiden de siste ukene, telefonen min er stengt siden jeg ikke får betalt regningen, jeg venter safitge purregebyr på diverse andre regninger som heller ikke blir betalt innen fristen.
Jeg venter penger inn på kontoen i morgen, og er jeg heldig blir det ikke forsinkelser. Pengene kommer fra en nav-etat, så man skal ikke være sikker..
Dette skal være en oppmuntringsdag, så jeg skal ikke dvele ved hva som har vært, men se fremover.
Det er penger på kontoen, telefonen er åpnet igjen og jeg har ingen ubetalte regninger, ingen purregebyr og ingen minus-saldo. Jeg mottar flere pengebeløp fra kjente og ukjente kilder, som selvsagt alle egentlig kommer fra selve Kilden!
Yoho, dagen kan bare bli bedre! Solen er på vei gjennom skyene og liver er godt!

søndag 17. januar 2010

Fine søndagen i dag!




Har så langt hatt en rolig søndag.

Gutta har avsluttet LAN'et i kjelleren,og de var flinke til å rydde opp etter seg. Da kan de godt få være her flere ganger om de vil. Men tror sønn er sliten, selv om han sier han ikke er det.


Tok med hunden på en frisk tur ut, plukket med noen greiner fra diversetrær og har satt i vann. Spennende å se om noen av dem tror det er vår og kommer med noen skudd.

Resultatet av tuern ble:skritt: 5926, areob: 5792 (51min), km: 2,37.



Skal ha barnebarn på overnatting i natt, mamman skal ha kjøretime tidlig imorgen, og rekker da ikke barnehagen, siden bussen går litt før 0700.

Så jeg har gjort klart i sengen til LilleJenta. Hun sover inne hos meg,for jeg gidder ikke varme opp gjesterommet.Hun får pledd i sengen, varmeflaske med føttene og en kosekatt som jegkjøpte på flyet som støtte til redd barna eller hva det nå var.

Har ikke fylt vann i flaska enda, men den skal ligge i magen på Tigergutt. Koselig varmeflaske det.

Når hun er i seng, skal jeg (kanskje) sette beina i grønnsåpevann, somjeg ofte har tenkt på, men som jeg aldri gidder. Hadde tenkt å ha på maske også, men da må jeg løpe inn og ut på badet som har inngang fra soverommet hun ligger på.

Kan jo gå ned på badet da, men det får jeg nå se om blir. Er jo helst mandag som er maskerade dag da.


Og jeg lette litt rundt i går, og fant ett skjerf jeg begynte på for lenge siden,i to farger, blå og en slags lilla, nydelige sammen! Så jeg strikker litt på det innimellom også.

Og litt på kjolen som kanskje blir ferdig til våren. Strikker skjerfet med begge fargene på en gang, så det blir varmt og godt.


Blir en fin søndagskveld hvertfall. :)

torsdag 14. januar 2010

Mitt drømmehjem




I mitt nye hus, skal jeg ha ett bilde på innsiden av utgangsdøren.

det skal være ett bilde som gjør at gjestene blir glade av å se det, slik at de går hjem med en gos følelse i seg. Og jeg blir glad hver gang jeg ser det på vei ut av huset.

Og når man kommer inn i gangen, blir man møtt av en hyggelig gang, som ønsker velkommen og som får alle til å føle seg vel.

Og i det huset har jeg eget trimrom, hvor vi kan trene når vi vil, og med hva vi vil.

Det finnes en tredemølle, en sykkel, vekter og mye annet å trene med. Til og med en tv og en dvd spiller hvor man kan sette på og trene etter diverse program.


Og jeg har ett flott bad, med både dusj og badekar, et badekar man har lyst til ålegge seg ned i og virkelig nyte at roen kommer og fyller hele kroppen. Her er muligheter for å høre på musikk og et sted å sette fra seg et vinglass og plass til stearinlys for ekstra hygge.
Dusjen er laget i glassbyggerstein, og der er god plass til to. Det kommer godt lys inn på badet, slik at jeg har flere fine planter som trives der, og som muntrer opp rommet.
Kjøkkenet er stort og godt, det har god skapplass og god benk, fin å bake på. Og baking skjer det mye av, både brød og rundstykker, og kaker og julebakst. Og det er direkte utgang til en frokost terasse, hvor man kan nyte morgensolen med kaffekoppen og dagens avis.
Fortsettelse følger...

mandag 4. januar 2010

Om å svikte seg selv




Jeg driver og ransaker sjelen min i kveld..

Har vært flink i flere dager nå med maten og alt. Har spist kun det som er bra for meg, og drukket masse vann og te. Kaffe har jeg kuttet ned på.
Jeg går altså på lavkarbo, dvs ketolyse. Og det gjør jeg av to grunner:
1= jeg skal litt ned i vekt.
2= kroppen min har det mye bedre uten brødmat og diverse sukker.
Det som skjer er at etter en tid uten alkohol, litt vin eller øl, så bare må jeg ha det. Tar en ekstra tur på butikken og jeg ikke har i hus. Og dette er jo helt feil!
Ikke det at jeg tar så mye, men kun litt er nok til å vippe meg ut av hele kostplanen min. Og da føler jeg at jeg er på null igjen, og at jeg har ødelagt alt.
Det vet jeg jo at jeg ikke har, men på ketolyse er det slik at kroppen forbrenner alkohol før fett, og at det kan ta meg en ekstradag før jeg er i ketose igjen.
Og kanskje er all vektnedgang den uken ødelagt.
Jeg ønsker så å klare dette! Vi skal til "syden" i mars, og jeg ville hatt bort den lille pølsa som ligger på rygg/ mage, og at magen var mindre oppblåst.
Jeg vet at jeg kan klare det, men jeg må finne ut hvorfor denne trangen til å kose seg med vin eller øl, (lite øl selvsagt) kommer, når jeg egentlig føler meg så bra!
Jeg må finne noe annet som kan erstatte trangen til å nippe til ett pent vinglass, noe som kan gi meg samme kosen, og som føles like bra. Det blir ikke det samme å sippe vann i slikt glass. Og jeg skal ikke drikke juicer pgs fruktsukker osv.
Hodet mitt er nesten to hoder på en gang, den ene delen sier; ikke gjør det!
Den andre sier; kom igjen, litt skader ikke.. Og den "litt" sender meg rett i brødskuffa,
hvor jeg smører ett par gode skiver, og jeg sier til meg selv at det skal bli med de to skivene..men så smakte det så godt at jeg tar enda to til nesten før jeg vet hva jeg har gjort.
Og hver gang sier jeg til meg selv, at NÅ, nå skal det være slutt! Nå har du vært rar nok og nå skal du ikke spise brød mer. Eller en marsipangris, bare for det var på tilbud, og fordi man alt har sprukket..
Gi meg styrke!
Jeg har så mye å se fram til, så mye jeg gleder meg til, at det burde vært motivasjon nok.
Vel, fortsettelse følger.