tirsdag 26. oktober 2010

Sliten etter vasking men også fornøyd!

Jeg har nå avsluttet vaskingen for i dag, orker ikke mere på armene og ryggen.

De tunge tingene har jeg heldigvis hjelp til, men det blir jo en del arbeid likevel da. Mye som skal løftes, pakkes, og man er opp og ned hele tiden.
Vi fikk stablet full en stor varebil med ting som skulle kastes! 10 søppelsekker, en lenestol, 2 store sykler, 1 skrivebord, 1 bokhylle, og hauger med gamle esker som har stått i garasjen i en evighet, og som var ubrukelige.
Og 1 reisetv. 2 gammeldagse "stereo" greier, slike med LP-platespiller, radio,og kasettspiller, 2 pc skjermer, høytalere, leker, og mye annet...
Dette betalte jeg 150,- for å kaste! De sa "vi sier dere kjører en liten varebil"

Nå venter jeg på noen som skal hente en trampoline, og ei som skal hente noe treningsapparater etter datter, men det ser ut som om de tar seg lang tid..

Vi begynner nok å kjøre ned diverse esker ol på torsdag, og tar flyttelasset på fredagen. Da har jeg resten av helgen til å vaske ut det jeg ikke rekker før, og ta siste sjekk på huset her.




Halve kjøkkenet er vasket ferdig, og resten tar jeg imorgen. Hvertfall de skapene som er tomme. Vi skal jo bo her noen dager til, og måha bestikk og slikt i skap.
Hvis jeg er flink, vasker jeg ned badet nede, der er ikke så mange ting, så det bør gå fort. Og det blir ikke skittent på tak og vegger de siste dagene, tar jo en siste vask før vi drar ut døren i helgen.
Jeg må også se om noen driver tepperens her i bygda. Det var noen før, men er usikker på om de fortsatt finnes. Hvis ikke får jeg ett helsikens styr med å få renset tepper! Vel, jeg får gjøre så godt jeg kan hvertfall. Få bort flekker og få på såpelukt..
Klokken er snart 2200, og om ikke lenge er jeg i seng. Vi holdt på til over 0100 i natt, og var i seng kl 0200.. våknet 0400, og var våken lenge før jeg sovnet igjen og så ringte vekkerklokka 0645.. og dagen har vært lang og tøff, så jeg ser frem til å legge meg :D

mandag 25. oktober 2010

Ny leilighet!

Da har vi vært og sett på nye leiligheten. Den var stor, ca 140 kvadrat, 3 soverom, ett bad, ett toalett, kjøkken og eget vaskerom, + to store boder. Stor gang, og trappeoppgang.
Men, det var jo gammelt og slitt, og forrige leiere hadde ikke vasket ut etter seg! Det orker ikke jeg, så de skal få noen til å vaske, håper de gjør det skikkelig. Hvis det er noen flekker ol som ikke går bort, vil ikke jeg ta skylden for det når jeg skal flytte igjen. Og jeg har virkelig ikke tid eller armer til å vaske ut to steder samtidig som jeg skal pakke ferdig.



Leiligheten har store vinduer ut mot veien, får mye sol inn der. Og på baksiden var en terasse hvor man sikkert får ettermiddag/kveldssol. En liten veranda ut mot veien, men jeg tviler på at jeg kommer til å sitte der, midt i synet på dem som går på veien.
Jeg har alt fått nøklene og kan evt begynne å flytte ting snart. Men jeg tror vi tar alt på en gang på lørdag, hvis jeg får fatt i en mann til som kan bære.
Sønn var ikke særlig fornøyd, men det blir bedre når vi er på plass med våre ting.
De som bodde sist var noen av dem som lever ett hardt liv, og de hadde nok ikke samme behov for å rengjøre som andre. han som viste oss rundt hadde måtte spraye med "Radar" for å få bukt med en masse fluer! Den lukten satt jo i enda, og den reagerte sønn på. Den vil jo forsvinne når man lufter ut og får vasket.
Nå blir det noen travle dager frem mot helgen. Første ting er å gjøre klart alt som skal kastes på søppelen, og få det kjørt bort i morgen. Har det meste klart, men har ett rom igjen å sjekke.
Så blir det å pakke resten og vaske ut ett og ett rom. Evt bruke søndag/mandag her oppe for siste innspurt.
Og etter alt dette er over, skal jeg hvile èn uke! LOL

lørdag 23. oktober 2010

Flyttetips

Her er noen praktiske tips som gjør flyttingen litt lettere for alle:

Tidspunktet
Bestem datoen! Prøv å unngå tidspunkter som skolestart, ferie eller fredager da mange er på farten og du fort havner i kø, stressede situasjoner eller får unødvendig dårlig tid.

Rengjøring
Enten du eier eller leier, skal stedet du flytter fra være i orden. Dette kan være en slitsom jobb når du har mer enn nok med å flytte dit du skal. Sørg for at all rengjøring starter etter at alle ting er flyttet ut, og spør gjerne venner eller venners halvvoksne barn om hjelp til vasking og ferdigstillelse hvis det blir for dyrt med rengjøringsbyrå



Den viktigste esken
Pakk en eske med det aller mest nødvendigste, de tingene du gjerne vil ha tilgjengelig med en gang du kommer frem. Denne kan inneholde en kjele/tekjele, kaffetrakter, noen kopper/krus, kaffe/te/saft, sukker, kjeks, toilettartikler, dopapir, stearinlys, saks, førstehjelpspute og liknende. Et par tallerkener og bestikk, en brødkniv og annet elementært kjøkkenutstyr som en kjele eller steikepanne kan være greit hvis dere skal spise. Du kan på denne måten ta deg tid til å slappe av litt (og ta en kopp te eller kaffe) når du/dere kommer frem før du starter oppakkingen.

Rom eller navn på esken
Skriv navn på rommets beboer eller rommets navn på esken med sort sprittusj, slik at eskene kan settes på rett sted med en gang. Skriv tydelig! Den bok- eller musikkglade gjør lurt i å merke eskene godt hvis samlingen er stor og eskene blir mange. F.eks "Pocketbøker", "Hagebøker", eller alfabetisk hvis du har samlingen sortert.

Eskenes innhold
Når du står nyinnflyttet med 27 esker merket 'kjøkken' har du et problem. Skriv stikkord til innhold på eskene i tillegg, f.eks 'tallerkner', 'tørrvarer', 'hermetikk', 'kjeler' og liknende. Dette sparer deg mange frustrasjoner, og du kan pakke opp i flere omganger.

System i eskene
Pakk gjerne prioritert innhold for seg, ikke bland matvarer og pynteting - maten, tallerker og andre nødvendigheter skal opp først, mens pynten kommer til slutt, og da får du fort mange halvfulle esker stående.

Bestille/avbestille tjenester
Husk å bestille flytting av telefon, bredbånd, strøm, avis mm i god tid før du flytter slik at dette er i orden når du kommer med flyttelasset.

Bilen skal være i orden
Din egen bil, enten du bruker den til flyttelasset eller ikke, bør fungere når du skal flytte! Ta den på service hvis det passer, og se over det viktigste - det er kjedelig å stå i veikanten med eller uten flyttelasset!

søndag 17. oktober 2010

Strikkehelgen

I helgen har jeg strikket to små skjerf, fin måte å bruke opp restegarn på.

Ett skjerf i blå/grønne toner, ser blått ut på bildene, men har litt grønt i seg, lettere å se på neste bilde. Her er de tre nøstene jeg brukte.

Neste skjerf er i rosa, og Barnebarn jenta har fått det med seg hjem. Lagde hull i slik at det er lettere for henne å ta det på selv, og siden det er nokså tykt, blir det ikke så klumpete som med vanlig knyting.

Her er nøstene jeg brukte på dette skjerfet.




Nå prøver jeg meg på en lue, men kanskje det blir dukkeklær i stedet for LOL

fredag 15. oktober 2010

Kognitiv terapi

Kognitiv terapi er en terapiform som retter oppmerksomheten mot det mennesker tenker om seg selv og sine vanskeligheter, og hva dette betyr for at de utvikler psykiske problemer.
Hvem kan bli behandlet med kognitiv terapi?
Metodene har spesielt vært brukt i forhold til depresjon og angst, og undersøkelser viser at de er særlig nyttige i forhold til depresjoner. Men de kan også brukes i forhold til de fleste psykiske problemer som egner seg for samtalebehandling. Mennesker som blir deprimerte, har f.eks. en tendens til å tenke veldig negativt om seg selv. De føler seg utilstrekkelige både moralsk og når det gjelder det de kan klare her i livet, og glemmer lett sine positive sider. De føler også ofte at andre ser ned på dem. Mennesker som har angst, har også mange tanker om seg selv som forsterker angsten. De unngår å gå ut i situasjoner fordi de tenker at da får de sikkert angst, og tenker også om seg selv at de er lite dugelige.




Hvordan arbeider en kognitiv terapeut?
Det er utviklet mange forskjellige metoder, men det typiske er at terapeuten og klienten går sammen om å utforske hva slags tanker eller forestillingsbilder som utløser de negative reaksjonene. Det legges vekt på finne andre tanker og bilder som kan erstatte dem som utløser de negative reaksjonene, med utgangspunkt i positive sider og ferdigheter klienten har som er blitt helt bort i alt det negative. Klienten prøver ut disse nye tankene i dagligdagse situasjoner, og kommer tilbake til terapeuten og drøfter de nye erfaringene. Ofte kombineres hjelp til å tenke annerledes med hjelp til å handle annerledes, slik at en f.eks. kan mestre vanskelige situasjoner og dermed få høyere tanker om seg selv. De negative tankene en har om seg selv idag kan ofte ha rot i tidligere opplevelser, og kognitiv terapi kan også gi en mulighet for en ny forståelse av nederlag og vansker en har opplevd tidligere.

Vondt i ryggen?


Tradisjonell behandling er ikke like effektiv mot ryggsmarter som kognitiv adferdsterapi, viser en britisk studie. Kognitiv atferdesterapi fokuserer på samtaler der den som blir behandlet, trenes opp til å tenke positivt.
I studien, som ble gjort på 600 ryggpasienter, fikk en gruppe kognitiv terapi med blant annet avspenningsteknikker og hjelp til å takle negative tanker om smertene. Den andre gruppen fikk ordinær behandling.
Etter ett år rapporterte de som hadde fått samtaleterapi, om mindre smerter enn den andre gruppen.
Jeg mener dette kan være en fin hjelp for dem som har "vanlig, normal" vondt i ryggen. Ofte er man redd for å bruke en rygg som er vond, redd for å skade seg enda mer. Og da blir man innaktiv og kan få mer smerte. Noen trenger å bli vist og få fortalt at bevegelse ikke er farlig og at lett trening kan gjøre godt. Har man en skade så blir man selvsagt ikke frisk av samtaleterapi, men det kan hjelpe mange til å tørre bevege seg og styrke kroppen.

onsdag 13. oktober 2010

Sliten og litt i utakt med dagen.

I dag er jeg sliten. Det plager meg at jeg er så avhengig av andre for å få ting gjort.
Ikke akurat det å rydde, men å få hentet esker på butikken.. og lei av å hinte og spørre uten at det blir oppfattet.
Som at jeg har sagt flere ganger at jeg trenger å få kjørt hjem esker, og får svar at bare si når du vil hente dem, og jeg sier at jeg kan hente når som helst, og det likevel ikke skjer noenting.
Argh, sinna og trøtt!


Sov litt lenge i dag, og er litt i utakt med dagen. Har enda ikke hatt kaffen min! Og noe av grunnen til det er at jeg er tom for Cocosa, noe som jeg syns gjør kaffen mye bedre.. hehe. Jeg må nok ha en tur til byen neste uke og kjøpe mer.
Uansett, jeg bør komme meg opp av sofaen og ta en runde i huset og få ryddet litt mer. Sjekke om det finnes noen esker jeg kan bruke ettersom sønn har kastet og ryddet nede. *håpe håpe*

Har vært på butikken og det er ingen leiligheter/hus til leie i avisen i dag. Responsen på Facebook har vært grei men ikke mer enda.



Men først en kopp kaffe, og litt frisk luft for å klarne toppen.

tirsdag 12. oktober 2010

Telefoner tatt og fingre krysset!

I dag har jeg vært på kommunen, i banken og spurt litt rundt om leiligheter og hus. I banken gikk det ikke bra, de var ikke intressert i å diskutere saken en gang, så jeg tror jeg vil bytte bank. Dette var bare dråpen av ubehag jeg har hatt i den banken.

Kommunen var greie nok, fikk skjema for å søke startlån, og fikk satt navnet mitt på en liste over kommunale boliger om jeg får behov for det.

Og jeg har tatt noen telefoner til folk jeg vet leier ut, det viser seg jo at jeg skulle vist om dette for èn uke siden, hele 3 boliger ble leid ut sist uke! To leiligheter og et hus.. jaja ikke noe å gjøre med det. Han ene jeg prata med, var veldig koselig og skal ringe meg tilbake. Håper han finner noe til meg. Han andre var i utlandet ett sted men hadde ikke noe ledig nå. Ene leiligheten flytter det noen inn nå på fredag. Så jeg er litt sent ute ser det ut som.
Dagen har ellers gått med til mer rydding og kasting, har søppelsekker på nesten alle rom nå LOL kaster litt her og der. Noe går til Fretex, og noe skal til bruktbutikken senere, men jeg må få hjem tomme esker først. Har noe pynteting og slikt som ikke kan sendes med søppelbilen til Fretex siden det vil knuses. Så jeg får legge det i esker og få det kjørt ned til den lokale butikken.



Jeg vil forsøke å se på dette som en spennende tid, en spennende reise fremover. Har lagt noen Tarotkort og sjekket andre, og alle er positive. Tenker at uansett vil dette gå bedre om jeg ikke bare tenker på problemer, men fokuserer på det gode som skjer. På hva jeg får ryddet opp og at vi kanskje feirer julen på nytt sted!

mandag 11. oktober 2010

På flyttefot , ufrivillig...

I dag fikk jeg beskjed om at vi må flytte ut av huset vi leier.. huseiger trenger huset selv nå som han har egen familie. Helt uventet var det ikke, men jeg hadde håp om å kunne bo her ut dette skoleåret pga sønn som går siste året på ungdomsskolen.
Huseiger bor hjemme hos sin mor med kone og en liten sønn, og jeg skjønner at det ikke går i lengden. Og han har jo dette huset. Men han har gitt uttrykk for hele tiden at de skal bo i konas hjemland og ikke her i Norge. Men slik gikk det da ikke.

Jeg er litt utfor nå, tenker på alt jeg har å pakke, rydde og bringe til ett nytt hjem. Og ikke minst HVOR skal vi flytte? Det er ikke særlig å flytte fra ett hus til en leilighet, med alle tingene vi har. Ikke har jeg jobb eller penger på bok, så det er ikke rare lånet jeg evt kan få.
Og ikke har jeg bil heller, til å kunne kjøre på butikken og få tomesker til å pakke ting i.. eller å kjøre flyttelass litt om gangen.
Jeg er avhengig av at andre kan stille opp og kjøre for meg, og da blir det når det passer dem og ikke meg. Og akurat dèt liker jeg dårlig. Jeg har stort ønske om å være selvstendig og klare meg selv.

Men, jeg har 3 mnd på meg og skal ta en ting om gangen. Først skal jeg sjekke om jeg har råd til lån på hus, evt hvor mye. Det er et hus til salgs her som ikke er for dyrt, kanskje jeg kan klare å kjøpe det? Hvis ikke så... ja da vet jeg ikke.

Så i morgen må jeg ut og snakke med kommunen og banken. blæh!

søndag 10. oktober 2010

Motivasjon på veien

Dette er tips jeg må huske å lese ofte selv. Det er så lett å glemme i en travel hverdag, og egentlig burde disse henge på veggen ett sted man kan se dem ofte.



Mål: Sett deg mål, antall kilo du skal ned til et gitt tidspunkt - kanskje du skal inn i yndlingskjolen din til sommeren, lett å måle på veien hvor langt du har igjen
Faresignaler: Kartlegg hva det er som er årsaken til at du ikke lykkes. Hvor er de største utfordringene? Når er du svakest og skeier ut? Må du ha snop hver gang du leser, ser tv eller koser deg/er trist/belønning/osv. Ikke ha det tilgjengelig anna enn til lørdag feks, da er det lov å kose seg litt. Eller lag deg et frukt og grønt fat som du tar med deg når du feks skal se tv.
Vær bevisst: Det er ikke noe som er ulovlig, det handler kun om mengde og hyppighet. Du kan ikke snope hver dag og fremdeles regne med å gå ned i vekt. Prioritering er stikkordet!
Trening: Alt er bedre enn ikke noe! Kan du ikke trene hver dag, så kan du kanskje trene annen hver eller hver tredje dag. Utfordre seg selv er kjempe viktig, du er din egen konkurrent og skal alltid gjøre det litt bedre enn i går. Men husk ikke høye mål som du ikke når, og ikke aktivitet du ikke liker. Noen ganger er det tungt å komme igang, men når du er ferdig tenker du aldri "huff dette angrer jeg på" garantert så er du kjempe fornøyd.
Hovedregel for trening for å oppnå vekttap er 30 minutter med økning av pulsen hver dag, eller 1 time annenhver dag. Del opp øktene om du trenger det, men det er viktig å få opp pulsen og kanskje svette litt. Men igjen husk, ikke overdriv og start alltid forsiktig om du er utrent.

10 tips for bedre søvn



1. God seng er veldig viktig!
2. Sult eller mye mat gjør deg våken.
3. Kroppen skal være trett når du legger deg. Sørg for at du bruker kroppen nok i løpet av dagen.
4. Ta ikke problemer med til sengs. Skriv dem på et ark til neste dag.
5. Mer enn et kvarters middagssøvn kan innvirke på nattesøvnen.
6. Er det noe du har glemt å gjøre, så står du opp og gjør det ferdig eller skriv det ned til neste dag.
7. Sov gjerne med åpent vindu om det ikke er for kaldt eller du er plaget med støy.
8. Kaffe, te og røyking kan innvirke negativt på nattesøvnen. Prøv å slutt noen timer før du skal legge deg.
9. Prøv å stå opp og legge deg til samme tid.
10. Bruk gjerne en lampe av typen Wake up light eller en dagslyslampe om formiddagen.



Høststemning inne

Det bugner av kastanjer langs veiene nå, og de er så fine å bruke i dekorasjoner. Jeg plukket med meg noen sist jeg gikk tur, og plukket noen grener med høstfarger utenfor her.
Sammen med ett lilla lys, ble det en fin pynt på bordet. Bildet lyver på fargen, lyset er ikke blått men mørk lilla, og det se bedre ut i virkeligheten.
Etter at dette bildet ble tatt, (for noen dager siden) har jeg tatt noen større røde blader og kongler og lagt rundt lyset. Jeg kan bytte ut pyntet ettersom den visner og etter hva jeg finner ute som jeg syns er fint.


Noe jeg ikke syns var så fint, kan dere kanskje se på bildet under.. Kikker dere godt etter kan dere nemlig se en død flue i den flytende voksen på kubbelyset.
La ikke merke til den før jeg skulle blåse lyset ut, og lurer på hvordan dette har vært for den (ekle) fluen. LOL Det er ganske mange store svarte fluer nå om dagen, de skal vel finne ett sted å overvintre, men så blir de lurt av den gode varmen vi har nå, og tror det alt er våren.

vel, denne får ikke oppleve noen ny vår hvertfall :D



De siste rosene fra hagen min

selv om dagene er nydelige og flotte, må man innse at det er høst og hagen er på vei inn i vinterdvalen sin. Vi satt ute en ettermiddag og kikket på rosene..
Jeg valgte å klippe av de fineste og ta dem inn for å nyte dem på bordet. De vil jo ikke stå så lenge, men noen dager hvertfall.



I går tok jeg årets siste plenklipp også, det var tungt for det er så utrolig mye mose! Nesten mer mose enn plen.. det må skyldes året som snart har gått. Føste en lang vinter med snø i flere uker mer enn vi er vant med. Så en tålig varm og ikke minst tørr førsommer. Noe som gjorde at gresset ikke fikk vokse så mye. Så fikk vi noen gode uker med masse regn og lave temperaturer, som heller ikke var gunstig for gresset.
Men, nå kan vi ikke gjøre noe med hverken været eller mosen, så jeg satser på en bedre vår neste år, og gode forhold for at gresset får gro godt. Da forsvinner noe av mosen tenker jeg.

Løvetann i oktober.

På turen min i dag fant jeg faktisk løvetann! Flere steder stod det fine blomster og knopper. Hadde ikke kamera med, så jeg plukket to som jeg tok med hjem. De står nå i vasen sammen med de siste rosene.

Det er nydelig høstvær her, vi har hatt sol og fin varme i mange dager. solveggen får vi opp mot 28 grader og noen av naboene har til og med solt seg.. :)




Jeg må si at her hvor disse blostrer, er det veldig lunt og solen står på mange timer om dagen. Så det er lett å finne tidlige vårtegn her. Men her er også fine høstfarger, så sammensetningen er ganske spesiell.

torsdag 7. oktober 2010

Sminketips for alle

Jeg leker meg med sminke og syns det er både morsomt og vanskelig. Jeg begynner å få taket på det viktigste nå. Jeg bruker sminke hver dag til vanlig, men ikke så ofte øyenskygge og "brunkrem". Nå har jeg de siste ukene prøvd meg frem til en look jeg syns er fin.
Men prøver stadig noe nytt, og er på utkikk etter nye ting å prøve og lære. Fant en side som kanskje andre også kan like. Link til den lenger nede på siden. Har ikke sjekket ut alt der enda.


Det er mange ting man skal tenke på når man sminker seg. Å tilpasse makeupen etter alderen spiller en viktig rolle når det gjelder å få et godt resultat. Her er sminketips for alle aldre, enten man er ung eller godt voksen.
Det aller viktigste når man sminker seg, er å ha en balansert og frisk hud i ansiktet. De fleste av oss har ujevnheter eller kviser å skjule, men huden i seg selv må få den pleien og næringen den trenger for å kunne se bra ut. Det nytter ikke å sminke hud som flasser, eller er så fet at sminken ikke fester seg.
Få fram det beste i huden din! Her er hudpleietips for alle aldre:

Sminketips for alle aldre


Hva med å prøve noen av fargene her? :D

søndag 3. oktober 2010

Skoleboller , oppskrift og bilde

Har de siste dagene hatt en baketrang uten like, og første kvelden lagde jeg horn og rundstykker, men jeg syns ikke de hevet skikkelig. Så jeg ville prøve en gang senere.
Og denne gang ble det å dele deigen i to, og halvparten ble horn med ost/skinke-fyll og den andre halvparten ble skoleboller.

Oppskrift:

150g smør

7 dl melk

50g gjær

2 dl sukker

ca 1 kg hvetemel

(2 ts kardemomme)

Smelt smøret i en gryte, tilsett melk og varm til blandingen er fingervarm. Smuldre gjæren i bakebollen, (eller bland tørrgjær med litt av væsken) Hell melkeblandingen over, tilsett sukker (kardemomme) og mel til deigen er smidig og fin. Sett den til heving godt tildekket 30 min. Trill deigen ut til blooer eller ønsker bakst, og la det etterheve nye 30 minutter.

Steketid 250 grader ca 10 minutter./ evt 225 grader 15-20 minutt

Denne oppskriften er en grunndeig som kan brukes til alle typer gjærbakst. Lager du blooer tilsett kardemomme, ved evt ost/skinkefyll, pizzafull osv, sløyfes kardemommen. Man kan tilsette rosiner, sjokoladebiter.. ikke lag bollene for store, da må de stekes ved 225 grader i 15-20 minutter.



Hornene fikk jeg ikke tatt bilde av, de forsvant ganske fort. Sønn hadde besøk og gutter blir fort sultne når det gjelder ferskt bakverk...

Men, syns de hevet dårlig denne gangen også, men nå har jeg funnet ut hvorfor. Siden det er lenge siden sist jeg drev med gjærbaking, så unnskylder jeg meg selv. :D
Jeg penslet bakverket med egg FØR de hadde hevet ferdig, dèt tror jeg ikke var smart.. Så neste gang skal jeg ikke pensle dem før de er klare til å settes inn i ovnen.

Ost og skinke hornene lagde jeg ofte før, og de var alltid store og luftige! Serverte dem til venner med salat ved siden av. Skikkelig godt. Så det blir nok å bake litt neste uke også.

Så stor avling poteter fikk jeg

Slik ble avlingen av årets lille potetåker. :D
Satte 10-12 poteter av forskjellig type i slutten av juni, og jorden de ble satt i er heller skrinn. På det ene stedet er det mest mose, tørr jord og mye skygge. Det andrestedet får mye sol, men er under en diger Tuja, og jorden er nok påvirket av det.
Men, det ble da noen kjekke poteter!


Hvis jeg skal prøve neste år, skal jeg sette dem tidligere. Poteter bør jo i jorden i mai, hvertfall her omkring, så jeg var en mnd for sent ute. Dessuten lurer jeg på å spa og vende litt i jorden på det første stedet, for å se om det har noe å si. Jorden vil jo bli bedre etter å ha huset poteter så jeg gjør jo jorden bare godt.
Og jeg skal notere meg navnet på potetene jeg setter, i år ble de bare samlet og satt helt tilfeldig. Jeg fant to poser med lett slappe og skrukkete poteter jeg plutselig fikk lyst å sette LOL
Vel, moro var det jo. Lenge siden jeg har drevet jordbruk :D