fredag 26. november 2010

ååå trøttedagen! og fleskepannekaker

I dag er jeg trøtt!
La meg for seint i går, og opp for tidlig i dag. Hadde planlagt å legge meg igjen etter at sønn var avsted, men.. så kom jeg på at han skal ha tentamen i dag og da kommer han hjem tidligere enn vanlig.
Så, jeg droppet det, men det blir helt sikkert en lur på sofaen senere, for jeg klarer ikke sitte oppe igjen ikveld slik som jeg er nå. Og siden jeg får besøk bør jeg være litt våken.



Solen er på vei opp så langt den klarer og det er ca 7 minus grader, så det blir en finfin dag! Skal ikke så mye, men litt matshopping blir det vel. Og dagens lokalavis må kjøpes.
Skal forresten steke "fleskepannekaker" til middag i dag. dvs jeg steker vanlige pannekaker, og serverer dem med en blanding: stekt bacon i biter, løk og stekt kjøttdeig. nam nam. Må bare passe så jeg ikke spiser for mye pannekake, da blir jeg vond i magen. Men en dose tilbehør må jeg ha.
Opprinnelig er jo fleskepannekaker å steke først en skive bacon, og så helle pannekakerøre over slik at baconet henger fast i pannekaken, snus og stekes videre som "vanlig". Det ble hvertfall gjort slik hjemme hos mine foreldre. Har også fått dem servert med baconbiter som fyll i en sammenbrettet pannekake.
Uansett er det veldig godt! :)

torsdag 25. november 2010

Litt egoistisk på en vanlig torsdag

I dag var jeg våken tidligere enn normalt, sønn skulle avsted med bussen og den går halv 8. Kvart over 6 var jeg på bena, for å begynne på "maset" med å få gutten opp av senga. Heldigvis går det fint, men noen få turer for å banke på døren blir det jo.
Syntes han fortjente noe godt til frokost, så jeg lagde en liten røre og stekte pannekaker til ham. Håper det holder ham mett en stund.


For meg selv, har jeg planlagt å drive litt egenpleie. Så at jeg har forsømt å plukke øyenbryn .. så da blir det en god dusj og skrubb av kropp og ansikt. Med ansiktsmaske etterpå. Eller, kanskje jeg tar skrubb av ansikt og masker før jeg dusjer, så er jeg liksom ferdig med den biten.

Men, klokka er jo ikke 0900 enda, så jeg har god tid. Skal lete frem noen øvelser og trene litt før jeg begynner med pleie av kroppen. Har ikke fått reparert forsterkeren (reciver) enda, så jeg kan ikke sette på dvd for å trene. Bruker bare mini-pc og der kan man ikke ha cd..

Men jeg har da trent før, og vet hva jeg skal gjøre. Er bare litt lettere å sette igang med en dvd å følge med på. Kanskje jeg finner en snutt på youtube?

Vel, først skal jeg drikke opp kaffen min, så ser jeg hva jeg finner :)

mandag 22. november 2010

På tide å se over målene


Synes du at livet går som en dans på roser?
Eller må du kjempe, både med maten og treningen, hver eneste, bidige dag? Uansett hva som gjelder for deg - her følger noen gode råd.

Har du opplevd at du, etter å ha tatt en bit av en matvare du egentlig burde styre unna, tenker at ”nå er det gjort"? Nå kan jeg like godt proppe i meg resten”? Og etterpå får du helsvart samvittighet. Denne handlemåten er faktisk svært vanlig blant alle som forsøker å gå ned i vekt.

Husk imidlertid at løpet er aldri, aldri, noensinne er kjørt! Du kommer ikke til å svelle opp som en gjærbolle, eller mislykkes fullstendig bare fordi du spiste for mye en dag. Du har hele tiden muligheten til å gjøre nye valg. Om du valgte feil i går, kan du kanskje mosjonere litt ekstra i dag.
Å komme i bedre form handler ikke om å leve perfekt hele tiden. Det handler om å gjøre det meste riktig mesteparten av tiden. Enkelte glupske dager betyr lite over lang sikt. Derfor må du ikke la deg slå ut, ikke begynn å deppe! Se heller hva du kan lære av situasjonen.

Hva gikk egentlig galt? Hadde du kranglet med noen, eller utsatt deg for en risiko-situasjon? Hva eller hvem er det som lokker deg til å fråtse? Hvordan kan du redusere antall risiko-situasjoner? Skriv ned det du kommer frem til, og forsøk å forebygge nye tilbakefall.

Tenk også over om det nå er på tide å endre dine mål. Kanskje du har gått ned så mye at det er på tide å endre planene? Eller kanskje det ikke har gått så bra som du trodde – da kan du også med fordel endre målene dine.

fredag 19. november 2010

Lue, strikket på fri fantasi

Min lille lue, som egentlig ikke en så liten. Den ble født av en trang til å strikke "noe" og ikke skjerf, den ble fort for stor til barnebarnet og lå en stund uten å bli brukt.
Men, med oppbrettet kant passet den helt fint, og den er varm og holder vinden ute.



Har brukt 3 nøster restegarn, 1 gul, 1 blå, 1 grå og 1 turkis.. ja jeg vet at det ble 4 farger, men jeg brukte opp den blå på nederste del av luen. Det vises på bildet at det er fargeforskjell :)
Og rundpinne nr4.

Mitt nyeste sjal.

Startet på dette sjalet bare for å bryke garnet til noe.. Jeg likte godt fargene og gadd ikke strikke flere skjerf.
Nydeligste pusen ligger og passer på sjalet (og luen min) , syns jeg måtte vise dette bildet, siden bakdelen på katten er med på neste bilde... :)


Sjalet ble ikke stort, det er 100g og 260 m pr nøste, 75% ull og 25% polyamid. Skal strikkes med pinne nr3, men jeg brukte rundpinne nr 5 for å få det løst og fint. Kan legges to ganger rundt halsen, så vidt det er. Varmer ganske godt, og jeg er fornøyd.





onsdag 17. november 2010

Avtale med seg selv?


Jeg har tenkt en del på å inngå en avtale med meg selv. Om å være en sprek 50 åring...
Det er noen år til jeg kommer til det tallet, men tiden går fort og med mine helseplager trenger jeg tid. Hvis jeg ikke gjør en avtale nå, så har det plutselig gått enda ett år, og så går det mer tid og plutselig er man 50 år..






Jeg har det utstyret jeg behøver for å trene hjemme, egentlig behøver man ikke mye. Hvertfall ikke når man starter nærmest på null, slik som meg. Når man er bedre og sterkere, vil det nok være greit med noen vekter o.l.

Jeg har gode muligheter til å gå tur, særlig nå etter at vi flyttet. Slipper å "ødelegge" hoftene med den tunge bakken hjem etter en tur ut.
Her i huset finnes det:

* Vekter som kan gjøres lette eller tunge etter behov
* Treningsball for å gjøre diverse øvelser, eller bare sitte på for å styrke midtpartiet.
* Rockering, som trener mye av kroppen, særlig rygg, mage og muligens ben
* Strikk man fester til en dør eller slikt, ulike øvelser man kan gjøre her
* diverse DVD med trening. (feks 30 days shred med Jillian M.)

Med dette utsyret burde jeg klare å sette opp trening jeg kan utføre, og etter at jeg har gått turen min i dag, skal jeg sette opp en plan og lage en avtale med meg selv. :)

onsdag 10. november 2010

Juleglede

Egentlig så liker jeg førjulstiden, jeg liker å pynte til jul, planlegge og kjøpe julegaver. Men i år som ifjor er lommeboken og banken ganske så tomme. Jeg har bare penger til det jeg må, og knapt nok det. Det hoper seg opp og jeg ser ingen ende på det. (foreløpig) Må ha troen på at det ordner seg og at alle får gaver de er fornøyde med også i år.



Selv har jeg skrevet "ønskeliste" til mine eldste barn, for at de ikke skal kjøpe saker jeg ikke har bruk for. Jeg har mer enn nok av alt, og har derfor bedt om at de kjøper noe jeg trenger og bruker opp. Slik at jeg ikke får mer å sette i skuffer og skap.
Høres kanskje dumt ut, men jeg har alt jeg trenger av utstyr etter ett lengre liv, og siden min økonomi er skral, vil det hjelpe meg mest om jeg får ting jeg trenger.
Det kan være gode kremer til kropp og hender, shampoo og balsam fra frisør, kosttilskudd som koster litt for en fattig dame. (ikke mer enn ca 100,- men det vil hjelpe på) jeg liker også å ha skrubbekremer til dusjen, og ansiktet, hender og føtter. Sist jul fikk jeg en fin pose med skrubbkremer, fotfil og fotsalt av ene datteren. :)
Av eldste datter får jeg bilde fra bryllupet, som jeg kan ha på veggen. Og jeg har bestilt ett ekstra som jeg likte så godt. ♥ Det ene er av dem alle 4, og det andre de to voksne ute ved havet.
Jeg må spør hva de ønsker seg, og be om litt valg, slik at jeg kan velge etter lommebokens størrelse.. De har jo mye ting selv nå, voksne som de er blitt.
Og, jeg har ett prosjekt å sy en gave til barnebarn-jenta, hvis jeg bare får satt meg ned med det. Og de store liker pleddene mine, men jeg rekker ikke strikke det før jul. Tiden går så fort!

Gode tips for en koselig førjulstid


Enkle tips for en hyggelig førjulstid.
For mange kan førjulstiden være stressende. Her er noen enkle tips som kan gjøre tiden frem til jul både hyggeligere og enklere.

- Inviter til bakeverksted. Bruk førjulstiden til hyggelige sammenkomster med gode venner og familie, og kombiner det med praktiske gjøremål som baking. Rull ut en bakematte, gå til innkjøp av gode kjevler og former , og sett i gang. Et morsomt alternativ er å lage julemarsipan! Hvis du putter julekakene eller marsipanen i koselige bokser med et sløyfebånd rundt, er det den perfekte julegaver for de eldre i familien!

- La hele familien ta seg av julerengjøringen! Sett på stemningsskapende julemusikk, og sett familien i gang med nye fiberkluter, velduftende såper og langkosten. La selv de minste være med, de fleste barn syns det er gøy å få delta. Resultatet vekker fornøyelse hos store og små, og kanskje tar alle mer ansvar for at det skal forbli slik frem til jul? Når huset er rent kan julepynten komme frem.

- Gå til innkjøp av solide snøskuffer og måkeutstyr før snøen kommer, for den kommer som regel alltid. Da slipper du å bli tatt på sengen når det daler hvitt ned fra himmelen. En snøfreser kan også være en god investering hvis du bor i ett område hvor det kommer mye og ofte snø. Da går snøryddingen enkelt og raskt, og du kan bruke tiden på andre ting.

- Lag ønskelister. Ønskelister gjør julegavehandlingen enklere og raskere, og du er sikker på at mottakeren får noe den ønsker seg. I dag er det fult mulig å lage elektroniske ønskelister! Jernia her dessuten en oversikt over forskjellige gaveartikler sortert etter prisklasse, enkelt og oversiktelig.

- Fyr i peis og ovn, hvis du har. Men pass på at du vedlikeholder ildstedet ditt, slik at du unngår ubehagelige overraskelser i form av brann. Se også over brannvernsutstyret, det er i juletiden det er flest branner i Norge.

tirsdag 9. november 2010

Noen bilder å drømme seg bort i.

Å drømme om nytt hus og nytt stort kjøkken er en grei måte å få tiden til å gå på. Så mye flott som finnes der ute.. Tror jeg måtte hatt noen runder i kjøkkenavdelingen ja.
Mitt drømmekjøkken har god skapplass, store benkeplater som er gode å bake på, og gjerne ett vindu over vasken slik at man kan nyte naturen mens man vasker opp. Selv om jeg har oppvaskmaskin, liker jeg å vaske diverse for hånd. Og det varme vannet er godt for stive vonde hender.



Drømmehuset er der ute ett sted. Her er ett bilde av ett fint hus, med koselig uteplass. Jeg liker å sitte ute, både i sol og regn, om det er tak over slik at jeg ikke blir våt. En slik uteplass kunne hatt en terassevarmer, og ly for vinden, og da kunne man brukt stedet ganske mye av året.



Og, et sted utenfor vinduene som kan pyntes med lys og lykter til jul er jo koselig. Det kan jeg gjøre når jeg flytter inn i drømmehuset. Her vi bor nå, er det ikke mulig å sette noe utforbi, veien og parkeringsplass like utenfor døren og vi bor i 2. etasje.
Men, neste jul kanskje?

Trøtt og lei, trenger mer energi.

Jeg er så sliten og kraftløs. Har så lite energi for tiden at det er skremmende. Kan ikke skylde på flyttingen, for dette begynte før det. Har faktisk vært slik ganske lenge, når jeg tenker meg om.
Før flyttingen hadde jeg begynt å ta Gerimax, tran og Vit-K2, (som min datter ikke ville ha) Men nå finner jeg selvsagt ikke eskene igjen. Og jeg har ikke penger til å kjøpe alt nytt, når jeg vet de er der ett sted..


Jeg er ute og får frisk luft hver dag, burde kanskje vært mer ute om ettermiddagen? Det er nemlig slik at i 3 tiden begynner jeg å bli trøtt, da kan jeg sovne på sofaen, sitter og leser i en bok, så faller øynene bare igjen. Eller jeg ser på tv og sovner.
Jeg har jo hele dagen fri til å gjøre stort sett hva jeg vil, men kommer ikke igang med noe. Lar det suse avsted, og orker ikke bry meg med noen ting. Enda en grunn til å komme på rett spor når det gjelder maten. For jeg vet jo at jeg får mer energi av å ikke spise slik jeg gjør nå.
Uff, heldigvis ikke så lenge til jeg kan krype i seng igjen. :)

Flyttehelgen med uvær i heimen...

Stress å flytte!

Midt oppe i vasking, pakking og flytting, følte jeg at jeg mistet kontrollen over det hele. Noen kom inn og begynte gi ordre som ikke passet med mine planer, jeg fikk ikke gjort det jeg skulle og mistet oversikten og gikk tilslutt på autopilot.

Planen var å flytte alle møbler og de siste tingene lørdag. Vi skulle ta noen turer med privatbil på torsdag eller fredag, og det andre i en stor varebil. Men så fikk noen det gode (?) idè og begynne flytting i privatbil på onsdagen... Og fortsatte torsdagen, og som ville "bli ferdig" med hele skiten så da ble det å kjøre flyttelass i varebil, fredag ettermiddag og kveld.
I regnvær og mørke, folk som ikke viste hva de gjorde, og hvorfor. Skap som falt og glassdører som knuste, nervøse gamle damer og unge herrer.




Jeg var igjen i gamlehuset, min sønn var i nye leiligheten og skulle ta imot alt som kom inn dørene. Min mor var litt her og litt der, fikk henne tilslutt ned i sofaen hvor hun kunne hvile. Jeg skulle, itillegg til å sette klar esker og poser, vaske meg ut så godt jeg kunne. Ikke rart det gikk i tøys og tull.

Vi kom i mål med all kjøringen ca kl 2200 om kvelden, da hadde vi levert varebilen tilbake og tatt en siste sjekk i gamlehuset. Dagen etter skulle vi opp og vaske ned huset fra ca 1200. Vi var og vasket til ca kl 1800, og fortsatte siste vasking søndagen fra 1200 til 1600.

Jeg prøvde å ha kontroll med de to andre som skulle vaske, men måtte tilslutt gi opp, og prøve å konsentrere meg om min jobb. Jeg tok det som en selvfølge at de andre gjorde ferdig sine rom, og det burde jeg ikke ha gjort.. Men, hvorfor kan ikke folk si ifra hvis de ikke får ting gjort? Hvorfor ti stille og lage ekstra arbeide for den som må ta det en gang til.

Uansett, vi er ferdige, og etter èn uke sitter jeg fortsatt med esker og sekker rundt meg, noen ting har kommet i skuffer og skap, andre ikke. Det viser seg å være lite skaper, og det medfører nytenkning på hvor og hvordan oppbevare det man har. Noe kommer nok aldri ut av eskene sine.. slik som sist.. jaja

Plan for bedre kosthold.

Første blogginnlegg etter flyttingen!
Jeg er så glad det er over, det var ett slit uten like, og ble mye stress. Og maten gikk det rett vest med, kunne nesten ikke vente annet heller. Det ble mange raske løsninger som brødmat og posemat. Men nå er det på tide å sette opp en linje for å komme tilbake til bedre måltider igjen.




Det første jeg må gjøre er å handle inn gode råvarer, som vi bruker ofte og som kan ligge en stund i kjøleskap og fryser. Kan ikke lage rett mat uten riktige inngredienser :)
Så handlelisten blir som dette:
* blomkål
* brokkoli
* tomater
* squash/aubergine
* rødløk
* svinekjøtt, eller annet kjøtt
* laksestykker
* kyllingfilèter
* hvit fisk, gjerne torsk
* meierismør
* hvitløk
* rømme og fløte
Dette er basis for mange enkle middager, ting man kan putte sammen i en gryte, en form i ovnen, eller også steke/koke hver for seg. Det går fort å skjære opp grønnsaker og kjøtt/fisk, samle i en ildfast form og helle over ett beger rømme og diverse krydder.
Frokosten blir ofte egg og bacon, eller omelett med salat til. Blir fortsatt raskt sulten igjen, så jeg må legge i mer fett. Huske fløte og ost i omeletten hver gang.
Lunch kan være rester fra middagen dagen før, det samme kan kveldsmaten være.