søndag 30. januar 2011

Gryterett med tomatbønner

I dag ble middagen nok en gang en gryterett av hva man har i hus. Svinekoteletter tatt opp fra fryseren ble skåret i biter, stekt sammen med løk og lagt i en gryte med litt vann.


Forrige gryterett droppa jeg å bruke tomatbønner, men i dag ville jeg benytte dem. De ble tømt over kjøttet og småkokte mens jeg skal opp grønnsaker. Purreløk, gulrot, brokkoli, mais ble valget i dag. Hadde også litt tomatpurrè i gryten. Krydret med urtesalt, oregano, paprikakrydder. Det fikk koke ca 45 minutt på svak varme. Smaken var god.


Jeg kokte en pose Jasminris da jeg følte det manglet noe, men retten ble spist uten. Fikk ikke tatt bilde av maten, dette er bilder funnet på nett.

fredag 28. januar 2011

Fredagsgryte

Da er middagen på kok. Lagde en gryte av det som var i hus, og jeg tror resultatet blir bra. Det smaker hvertfall godt :) Den skal få stå ca 45 minutt til èn time, har skrudd av platen så det blir ettervarmen som fikser resten.




Utgangspunktet var to nakkekoteletter jeg tok opp av fryseren igår, dem skar jeg opp i passe spisebiter og stekte lett i panna. La det opp i en gryte etterhvert som det ble stekt, ikke smart å steke for mye på èn gang. I gryta hadde jeg også i en halv løk, og purreløk og litt vann for at det ikke skulle sette seg fast i bunnen.
Mens det surra i gryta skar jeg opp brokkoli, blomkål og en liten gulrot. La det i gryta etterhvert og fylte så på med ca 7 dl vann og èn buljongterning. Urtesalt og pepper.
Nå står det som sagt og koser seg på ettervarmen, skrur på igjen når det er tid for mat. Sønn kommer hjem ca kl 1400, så det passer bra.
Har en boks tomatbønner, og lurte på å bruke den i, men ble usikker på hvordan det ville bli. Jeg får prøve dèt en annen gang, ikke når sønn kommer sulten hjem og vil ha mat.. :)

onsdag 26. januar 2011

Smartpost, endelig kom pakken min!

I dag kom pakken jeg har ventet på! Det var spennende å gå hjem fra posten og tenke på hva som var i pakken. For jeg visste ikke hva som var i, annet enn at det var garn.
Pakken er godt tapet, og ganske full ser det ut som

Og når jeg klipper tapen spretter nesten lokket opp av seg selv! Nøster tyter ut og vil opp. Jeg tar opp ett av gangen og legger dem på gulvet i tilfeldig mønster, de som er like legges sammen, ellers er jeg bare spent og legger alt i en haug...


Haugen ble ganske så stor! Mye garn jeg ikke har prøvd før, så det var ekstra artig. Nå kan jeg selv teste ut garntypene jeg bare har lest om på forumet. Blir nok å kikke på det mer i kveld, prøve å sortere litt og få system. Det er jo bare koselig. Tror ikke jeg skal begynne å strikke noe med èn gang, .. har nemlig funnet frem noen UFO'er som får bli neste blogginnlegg




Så TUSEN TAKK, til deg som sendte dette! Skriver ikke navnet så lenge jeg ikke vet om du vil ha det fremme her.

mandag 17. januar 2011

TrippTrapp lue x to

Sånn! Nå er jeg ferdig med begge luene. Denne blå står i fare for å bli rekket opp igjen, men det er litt usikkert enda. Kanskje den får leve videre som barnebarn-lue?
Grunnen til en mulig luedød er at den i utgangspunktet skulle være til meg. Og den ble strammere og mindre enn ønsket. Har fortsatt to nøster igjen, og skal strikke en ny i en str større. Så da gjenstår å se om garnet rekker, eller om jeg trenger mer. Da ryker denne lua.


Denne rosa/orange/brune, er alt i posten på vei til barnebarn-jenta. Den er strikket i tykkere garn, Järbo 100g nøste, og jeg har garn til overs. Fargene er fine og burde passe til en tøff jente på snart 7 år. Den er dessuten mye mykere enn den blå, både pga garnet og at jeg klarte mønsteret bedre denne gangen.


Skal en tur til frisør (datter) på fredag, og hvis det er tid til det, vil jeg ta en tur på garnbutikken i byen og se etter nytt garn. Gjerne noe i samme sort som den siste luen, det var godt å jobbe med.

torsdag 13. januar 2011

DUSS-2011 januarsokken

Jeg har meldt meg på DUSS2011Uformelt
Og her er mine strømper ferdige! Er fornøyd selv om det ble litt forskjell i str på dem, blir fort slik med meg.. Den første blir slakkere siden mønster og måte å strikke på er ny, neste sokk blir fastere siden jeg da kan mønsteret.


Disse er strikket TÅ-OPP, noe jeg ikke har prøvd før, men det var en morsom måte å strikke på. Helt klart noe jeg kommer til å gjøre flere ganger. Jeg liker ikke å felle til tå på topp-ned strømper, så for meg var det genialt.
Må bare øve mer på hælen, evt finne en annen måte å gjøre den på .

Strømpene er strikket i flerfarget garn, og de er morsomme og gjør meg glad!
Oppskrift finnes også på Ravelry

Gave fra Decubal

I går fikk jeg pakke i posten. Lurte fælt på hva det var og hvem det var fra. Så var det en pakke med prøve på ansiktskrem, badesvamp, og en liten veske fra DECUBAL
Det er ikke første gang jeg får vareprøve fra dem, i linken kan man få prøver på det man ønsker å teste ut. Er godt fornøyd med det jeg har prøvd så langt, og har kjøpt meg Intensive Crem som hjelper godt på min tørre hud. Og det er fabelaktig til å "reparere" sår hud! Har sensitiv hud i ansiktet, tåler lite før det blir merker. Og om man er uheldig å få ett merke etter klemming av noe slag, så vil ett lett strøk med denne kremen hindre at det blir merke! Hvertfall på min hud :D


Ansiktskremen jeg fikk prøve på nå, kom godt med, da jeg er tom for min vanlige krem og har ikke rukket kjøpe ny enda. Den lille vesken kan brukes til å ha smykker i på reise, den kan forsåvidt også brukes som en selskapsveske siden den ikke er bitteliten. Har man en kjole i samme rødfarge så.. Men, min blir nok helst brukt innendørs vil jeg tro.
Svampen skal jeg prøve neste gang jeg tar en "spa-dag" i dusjen.

mandag 10. januar 2011

Vissen behøver ikke bety stygg

Selv en vissen orkidèblomst, er vakker.
Min orkidèplante på badet feller èn og èn blomst, og selv om det er ett nytt skudd med knopper på gang, er det litt trist å finne en ny blomst på benken nesten hver dag.
Derfor ville jeg forevige dem, slik at de fikk evig liv ... :) Poetisk .. jepp Disse falt av i dag.




Har 4-5 orkidèer som enten har blomster nå, eller knopper på vei, så jeg får mye glede fremover. Noen av dem blomstret fra ca april til oktober, det syns jeg er flott! Nå når jeg har flyttet, blir det spennende å se hvor mange som vil trives her.

søndag 9. januar 2011

Søndag i januar, Marits give-away


Andre søndag i januar og jeg er så trøtt.. *gjesp* Bildet viser kveldshimmelen for noen dager siden.


Sitter og surrer på nettet, og kom over denne bloggen

Hun gir bort ett nydelig sjal, og det kan man saktens være med på :)
Finner mye koselig å lese og mye fin inspirasjon av å lese andres prosjekter, men det er ikke alt jeg kommer til å klare lage selv. Øvelse gjør mester sies det, så jeg tar tiden til hjelp.
God søndag til alle.

torsdag 6. januar 2011

Strikkedilla? Jeg?


Jeg har funnet ett forum for de strikkeglade! Og der trives jeg godt, er litt forsiktig enda med innlegg og svar, men det kommer seg ettersom jeg finner frem på forumet.
Jeg ser glede i å prøve meg på nye ting, som å strikke en strømpe motsatt vei av det jeg er vant med.. hehe
Ser også frem til å vise det til min mor! *stort smil*
Jeg har måtte prioritere hva som gir meg noe, og hva som ikke gir utbytte, når det kommer til å delta på diverse forum, spill osv. Jeg kjenner jeg trenger å være mer MEG, og ikke noe noen forventer, eller at jeg gjør ting bare fordi jeg må.. så ..
Jeg tar den lykken jeg behøver!