torsdag 21. april 2011

Skjærtorsdag,

Det er lenge siden de første påskeliljene og krokussene dukket opp her. Noen steder hvor det er varmt nok er de alt borte. Men, hele bygda er ikke like langt kommet, så vi kan glede oss over dem en stund fremover.

Jeg sitter her alene med hunden, som ligger strekk ut på teppet sitt. Som regel ligger teppet på enden av sofaen, men med besøk av både mor og eldste barnebarn, fikk han teppet ned på gulvet.

tirsdag 12. april 2011

Tjukkasdager?

Noen dager er verre enn andre. I helgen hadde jeg en slik dum følelse.. ingen klær passet, humøret var labert, matlysten borte, men likevel spiste jeg hele tiden..

Småspising, knasking, mumsing... osv osv

Jeg var liksom så ferdig med å være tykk! Så ferdig med å ha magen tytende over buksekanten. Og så klar for å stramme inn tøylene. På mandag.




Jeg har vært "flink" siden helgen, i helgen og magen tyter mindre i dag. :) Tjukkasfølelsen er på vei bort og det er fint. Innen utgangen av mai, skal jeg være fornøyd med kroppen og klærne mine skal sitte pent på. :)

mandag 11. april 2011

My Little Pony

Har hatt koselig besøk av mitt eldste barnebarn, og hun fant "my little pony" som mamman og tanten hadde da de var små.. og selvsagt måtte hun tas bilde av.





Hun er da ei skjønn jente!

Våren er her, på ordentlig!

Var ute på en liten tissetur med hunden, og gjorde meg til kjeltring for noen blomster! Oppdaget plutselig at det var en busk med lilla blomster på kommunens eiendom, og i kveld var jeg borte og brakk av ei grein.. Det er nok en rhododendron, som er tidlig ute. Og Påskeliljene har stått utfor bygget her en uke eller så. Og i kveld ble to av dem med meg hjem. LOL Krukusene her er alt avblomstret! Kvistene i vasen fikk jeg av barnebarnet, aner ikke hvor hun knep dem.. Hunden er linselus, så snart det er noe som lukter mystisk.

lørdag 9. april 2011

Egne maskemarkører

Jeg har noen pene steiner, og perler som jeg hadde lyst å lage noen enkle maskemarkører av, men slet med å finne det jeg mente jeg trengte for å lage dem. Jeg var på jakt etter en trekant, til å sette fast i hullene i perlen/steinen. Etter noen bomturer på diverse butikker, endte jeg opp med en pakke bildeoppheng, delte dem i to og hadde da slike små trekanter jeg ville ha! Første stein er satt på plass, og det ble slik jeg tenkte. Skikkelig hjemmelaget men det er helt greit det, er jo bare jeg selv som skal bruke dem.


Så satte jeg på en ekstra ring, slik at de svinger lettere når de henger på strikketøyet. Tror det er bedre med litt lengde på dem, enn å ha dem helt korte. Jeg skal nok lage flere, men da må jeg lete frem tråder ol jeg hadde fra før. Lagde noen smykker i ungdommen...



Søte er de hvertfall, og snart skal de prøves på strikketøyet.

fredag 8. april 2011

Baby lue

Før montering, ser litt morsom ut slik .. spesielt siden jeg ikke har noen forklaring på hvordan den skal sys sammen.. hehe



Dukke Lise er prøvekanin. Det kan se ut som om lua er litt stor, selv om jeg strikket på tynnere pinner enn oppgitt i mønsteret.


Og siden jeg ikke kan hekle, og siden luen skulle være ferdig før 1600 i dag, tvinnet jeg noen tråder rosa og lilla, og det ble knyteband.

Luen er strikket i baby ull, fra Sandnes med pinne nr 2,5. Oppskriften er funnet på nett, litt her og litt der, sammensyingen fant jeg ingen oppskrift på, så det er tatt slik jeg trodde det måtte bli sammensydd.


Kanskje jeg lager enda en senere, men da skal jeg forsøke på å hekle kant rundt etterpå.

torsdag 7. april 2011

På tur i skogen en regnværsdag

Dette er restene av ei gammel bro. Min kjære har vært her før, og sa han hadde villet forsøke å gå over den, men hunden ville ikke bli med over.. hehe. Det var mye mindre vann der da, om kanskje ikke isen lå over vannet også.


Det var en slik flott fargeforskjell på bakken og mosen som lå der, det kommer selvsagt ikke like fint frem på bildene, men jeg tar det med. bakken var utrolig myk, mange lag med granbar.


Beveren holder til her, men vi så kun slike spor etter den. Fant ikke hiet eller noen tegn på at den har bygget dam. Mulig at det foregår lenger oppe, der vi ikke gikk.


Dette er om sommeren en yndet badeplass.. Det vises ikke her, men der hvor vannet lager hvitt er der store steiner man kan gå over på. De lå nå godt under vann! Og til venstre på bildet er en liten sandstrand helt under vann. Her pleier småbarn å kunne plaske uten fare for liv og helse.


Litt mer trolsk stemning når man er her, enn når man ser det på bilder.


En stor foss må man vel si, som til vanlig er en mindre koselig bekk.


Og til slutt ett nærbilde av mose som hang på mange av trærne her, det er vel ikke egentlig en "ur-skog" men jammen ikke langt i fra. Her har naturen fått leve i fred i mange, mange år.

onsdag 6. april 2011

Kattemat ...

Kan dere se hva pusen spiser på? Katten kom mjauende inn sent i går kveld, og hadde fanget seg ei mus. Fikk tatt bilde før den ble spist, rubbel og bit forsvant. God sikringskost for katter, ganske så lavkarbo er det jo også..

mandag 4. april 2011

Babystrømper

Da har jeg laget to par babystrømper. Dem har jeg knotet lenge og vel med.. slik går det når man først misforstår oppskriften og i tillegg glemmer at strømpene skal brettes ned.. slik at sømmen på innsiden plutselig vises på utsiden. LOL
Men, når jeg først forstod hva jeg gjorde galt og sånn, så er det en veldig kjekk oppskrift! Oppskriften fant jeg via Strikkeverden, der er en link som fører til ett "Ullent Eventyr" hvor oppskriften finnes.
Der finnes også en oppskrift på en babylue jeg lurer på å prøve. Men må spør datter om de fortsatt trenger en eller to. De hadde prøvd luer på butikk, og de fleste var for store.


Foruten disse to parene i lysgrønt og lilla, har jeg lyst å strikke noen hvite og noen rosa. Alt er til mitt nyeste barnebarn, og sendes i posten så snart de er tørre. Skylte dem raskt opp siden jeg følte jeg svetta i hendene pga feilene jeg gjorde...

De lilla er i BabyUll og de grønne er i Sisu.