søndag 24. juli 2011

En rar og samtidin fin fredag...




Her er varmt og lummert, nesten som om luften dirrer. Jeg ble så ør i hodet av alle innslagene på tv om ulykkene, at jeg bare måtte finne en kanal med noe helt annet.
Har tent lys for alle pårørende og føler det hele er uvirkelig. Så på CNN i går, og har sett innslag fra flere land, lest på nett at "alle" er opptatt av Norge nå. Blir "fasinert" på en merkelig måte, det er ikke godt å være i sentrum på en slik måte, men samtidig rører det meg veldig.

I går mens dette pågikk som verst, var jeg barnevakt for jentene, uvirkelig å kose og leke med Ella på 5 mnd, mens de bildene gikk på skjermen. Prøvde å skjerme Benedicte på 7 for å la nyhetene stå på hele tiden, men hun fikk med seg endel.
Datter og mennen kom hjem ganske tidlig, de hadde hørt bruddstykker og ønsket ikke lenger være ute på morsomheter.Det var første gang jeg skulle ha Ella alene, og jeg har kost meg masse med å lære henne å kjenne bedre, mate henne og kose masse.

Har ingen i nær familie eller venner jeg vet om som er direkte rammet, men det savnes ei jente fra nabobyen. Flere av dem som var der herfra ble vistnok skadet. Sitter ikke og gråter, men jeg klarer ikke lese alt som skrives av blogger ol, da kommer tårene.


Og det er så stille overalt...








torsdag 21. juli 2011

Klærne mine på flyvetur

Her står tørkestativet mitt med en 5 kilos gassflaske på foten. Jeg hadde vasket to maskiner og satte ut ett stativ til... da med en av blomsterpottene på foten.
Det gikk ikke så bra.

Utfor denne kanten og ned i busker og kratt havnet håndklærne mine! Vises ikke på bildet at her er overgrodd, og jeg kom ikke på å ta bilde mens det lå nedi der. Sønn måtte hjelpe til, og først trille/dra/løfte en ødelagt moped for at jeg skulle komme inn til klærne...


Og, dette området er utsikten til noen som jobber på kontor i 1. etasjen. Hun ene satt i telefonen når hun så meg komme snikende med stativet og klærne på høykant! Hun satt opp ett forskremt fjes før hun brast i latter. Lurer på hva hun sa til kunden i andre enden av tlf... :)


Nå er klærne på nytt i maskinen og jeg skal ikke ha to stativ ute igjen. (det blåser ikke mye)



Fin dag og fin tur tross dårlig start på dagen

I dag våknet jeg altfor tidlig med sykt vondt i ryggen! Trøblete å komme seg ut av sengen, og den første halvtimen var ikke god. Men, jeg kom meg ut på en rusletur med hunden, gikk i rolig tempo og på grusvei og noen småbakker.


Kommunen har anlagt en liten park, ei turløype som kanskje først og fremst er ment for rullestolbrukere, eller de eldre som bor like ved, men som er fin for alle. Den er ikke lang og man går fort rundt, så noen trimløype er det ikke. Men, som en del av en lengre tur eller som en kosetur er det fint.

Hit gikk jeg med hunden for å se hva ryggen og foten klarte av utfordringer. Det gikk bedre enn ventet og det går nok greit utover. Skal være barnevakt i morgen og da trenger jeg ikke en rygg og fot som ikke tåler noe.



søndag 17. juli 2011

I morgen har jeg fri!

Dette er bildet av en "skyfri-himmel" og med den sier jeg takk for følget denne uken, til min hund! Og jeg skal nyte å sove/ligge i sengen til jeg selv vil opp, ikke å stå opp for å lufte en hund.. hehe.

lørdag 9. juli 2011





Vi kjenner alle til dem: De små ekle krypene som invaderer fruktbollen. De ligger der stille som mus, men med en gang du plukker opp en banan eller tar deg en drue, letter de og virrer rundt i luften. Og uansett hvor mange ganger du prøver å fange dem i hånden din, kommer de seg unna hver gang. Bananfluene, eller fruktfluene som de også er kjent som, er ofte mest synlige på kjøkkenet om høsten, men kan opptre innendørs hele året. Fluene formerer seg raskt dersom de har tilgang til gjærende frukt, skvetter i tomflasker, søppel og andre matrester. Men det er mulig å bli kvitt dem, ifølge entomolog Michael Potter ved University of Kentucky, skriver magasinet Redbookmag.com.






Det første du må gjøre, ifølge Potter, er å eliminere steder hvor de liker å formere seg. Det høres ekkelt ut, men formeringen foregår ofte på ødelagte områder av en overmoden frukt eller grønnsak. Så her er det bare å kvitte seg med de brune bananene og løken som ble kjøpt for seks måneder siden. Når du har kvittet deg med disse gamle matvarene, bør du vaske andre områder hvor bananfluen trives, som er i området i og rundt søppelbøtten og i tomme brus- og ølbokser og flasker. Og ønsker du virkelig å ta knekken på dem bør du lage en egen frukt-fluesmekker, råder Potter.

Legg en trakt i en krukke eller et glass og hell i noen skjeer sidereddik. Bananfluene vil fly ned i dette, men klarer ikke å finne veien ut igjen. Legg også det du kan av frukt og grønnsaker i kjøleskapet, for dette er ikke noe oppholdssted for bananflua. Det som ikke kan oppbevares i kjøleskapet legges i en fruktbolle, bør dekkes delvis at et håndkle eller tilsvarende. Bananfluene trives også i potteplanter ifølge Kjerringrad.com. For å fjerne de fra plantene kan du bruke salmiakk i vannet når du vanner plantene.- Bland en teskje salmiakk med en liter vann. Vann planter og blomster med denne blandingen og du vil bli kvitt problemet med bananfluer. La også jorda bli helt tørr mellom hver gang du vanner. Dette vil gi fluene mindre sjanse til å få nok fuktighet til at det blir et yndet sted å legge egg, sier en innsender.




Strikkede kluter

Da har jeg fått strikket noen få kluter. Bare 3 stk foreløpig, men dette går såpass fort at det blir nok flere i løpet av helgen. Friske fine farger på disse som er strikket i Paris.





Det blir forskjell på for- og bakside, det vises på dette bildet. Jeg strikker med 48 masker, 1.omgang er 1 rett og 1 vrang, 2. omgang er kun rettstrikk.



Den gule ble strikket av en rest jeg hadde liggende, her har jeg 38 masker. Den blå her veide 49 gram, og den gule var 34 gram.











torsdag 7. juli 2011

Har kjøpt litt bommulsgarn i dag.

Her er fangsten i dag, 2 nøster milk%honey fra Viking , 3 nøster Psris fra Drops, og 6 nøster Tuva fra Trysil Garn. Disse er tiltenkt klut-prosjekt sånn utover sommeren.
Kanskje noen blir julegaver.

***********************************************************************************

Jeg kjøpte også 4 nøster på Nille, de er 100% ull fra Rosendahl. Har ikke noe klart prosjekt til disse, likte bare fargen... :)







tirsdag 5. juli 2011

Tyrkisk gryterett

Har i dag laget tyrkisk gryte igjen og ble på facebook bedt om oppskriften.
den er som følger:

Idag kjøpte jeg ca 700g høyrygg, 1 aubergine, 1 squasj, 4 tomater, 1 løk, 2 paprika (en gul og en rød) Skar opp kjøttet og stekte det lett, stek litt av gangen.
Skar alle grønnsakene i biter, og blandet det hele med paprikakrydder, salt og pepper.
Det skal lages i ovn på ca 200 grader i ildfast form med lokk, ca 1 time.

Man kan røre rundt etter en halvtime.

Inspirert av en tur til Tyrkia...

søndag 3. juli 2011

Nok en monsterhals ferdig.

Nok en hals, en stor en. Får ikke til å ha den fint rundt halsen, så det blir bare bilder uten "folk"
Det er meningen en av døtrene skal ha den, de får se hva de syns neste gang de kommer.


Den kan gå 3 ganger rundt halsen men det tror jeg blir for tett. Den er strikket med 250 masker, det er 25 cm bredt og ca 90 cm brettet... strikket med dobbel tråd, Østlandsgarn. En tråd grå og en tråd lys rosa.









Mine sommerblomster...en pose blandingsfrø

En neve frø fra en pose med blanding, gav dette begrederlige resultatet.. Ikke kan man bare skylde på dårlig vær heller, for vi har hatt flere stunder med varme og sol. Èn eneste sort kom opp, og da bare i den ene potten LOL
Ikke aner jeg hva den heter heller..



Alt det andre som gror i pottene er ugress, det vokser selvsagt under alle forhold. Litt trist med tanke på de flotte sommerplantene jeg hadde i disse og flere potter i fjor. Men, det blir nok enda bedre neste år. Håper jeg har hage da!