torsdag 15. september 2011

Overflod av epler?

Før fikk vi skjenn hvis vi tok ett eple eller fler fra naboens trær. Nå virker det ikke som om noen bryr seg om å plukke dem. Overalt hvor jeg går ser jeg trær stå med masse epler, og nesten like mange på bakken. fin fin rottemat... Tenk hvor mye godt man kunne laget av disse!
Eplekaker på løpende bånd, de kan fryses og er jo kjekt å ha i fryseren. Eplesaft, eplemos, og ja.. masse masse.


Disse bildene er kun fra ett tre, følte ikke for å ta bilde direkte i hagen til folk. Men det er synd å se på at alle eplene bare skal råtne bort.

Jeg syns at de som eier dem, kan sette opp ett skilt dersom de ikke selv skal benytte dem, med:


Værsågod å plukk epler om du vil!


Det er ikke bare i år jeg ser dette, de siste 4-5 årene har dette irritert meg. Nå lurer jeg på om jeg skal ta en tur når det mørkner og forsyne meg fra noen av trærne LOL


Rett utenfor her jeg bor, er ett fraflyttet hus og ett epletre som står inntil grensen. Der tok jeg 5-6 epler her om dagen. De fleste hadde sorte prikker og var ikke så fine. De var tenk å lage eplekake av, men sønn har faktisk spist noen av dem.


Kanskje det er alt regnet som i år har gitt stygge epler, eller så er det pga at det er for mange epler og ingen som tynner ut og tar vare på trærne.





onsdag 14. september 2011

Småsko til baby

Disse blå skoene er strikket i TulliBall, og oppskriften finnes HER. De var kjappe å lage, og hvis de passer barnebarnet, og de liker dem, vil jeg nok lage flere. Foreløpig løper hun ikke rundt så de kan nok brukes.











Dette er første forsøk på babyUggs, hadde ikke rett farge hjemme, men ville prøve dem ut. Når jeg får skaffet meg garn i rett farge skal jeg strikke ett par til barnebarnet. Artig å strikke slike småting som man får ferdig på noen få timer.


fredag 9. september 2011

Bordpynt

Denne bordpynten er fra ifjor, før jul. Kastanjer og grener med blader i fine farger.


Denne står på bordet nå, kongler,rognebær, ett eple, noen blomster og ei grein. Fin og koselig pynt. Må snart bytte kubbelys, for det har brent mye de siste dagene.



Regnvær ute, kan bety innekos med tente lys. Og det er jo så enkelt å bare bytte ut pynten ettehvert som den visner.