tirsdag 28. februar 2012

Strikkekafè for første gang

Jeg har i kveld vært på strikkekafè for første gang. Var veldig spent før jeg gikk, tenk om det bare var gamle støv som var der, som knirket i hver sin stol..
Men det var rett og slett så koselig at jeg skal gå flere ganger. Nesten så jeg syns det er leit det bare er en gang i måneden

Var innom på formiddagen for å sjekke at det var i kveld, og da var stuen dekket klar til kaffe, og det satt 4-5 damer der og strikket. Spurte forsiktig om de alt hadde begynt? Men det var formiddagstreffet til pensjonistene

I kveld traff jeg ei som hentet noen av de gamle damene til det formiddagstreffet, og hun kunne fortelle at de hadde lurt fælt på hvem jeg var! Og jeg var velkommen til å delta sammen med dem!

Så hvis jeg blir selskapssyk en tirsdag formiddag får jeg slenge meg med pensjonistene
__________________

søndag 19. februar 2012

Yngste barnebarn ett år!

Vi har vært i bursdag selskap i dag. Yngste barnebarn jenta blir ett i i morgen, og hadde
selskap i dag. Både besteforeldre og oldeforeldre, tanter og onkler, søsken og foreldre var
på plass.
Gode kaker og gode hjemmelagede boller siden det også er Fastelavens søndag.




torsdag 16. februar 2012

To enkle vester og en spisslue

Yngste barnebarn er snart ett år, og jeg ville lage gavene til henne. Begynte på mandag og nå er det klart.
Den første vesten er strikket i garn fra Rosendahl, i grå/hvit/sort. pinne nr 6.


Den røde vesten er strikket i Østlands garn, pinne nr 6. Dette garnet farget av i håndvasken.


Spissluen er strikket i Viking Alpakka Sport.


Link til oppskrift på vestene: Pickles vest
Link til spisslue: pixi pattern (ravelry)

torsdag 2. februar 2012

Er det våren som setter tankene i gang?


Hva trenger jeg for å være fornøyd? For å ha ett godt liv?

Jeg kan i dag bruke tiden på meg selv, slik jeg vil. Det er ingen som venter på meg noe sted, ingen som forventer noe av meg. Det betyr i praksis at hvis jeg vil sitte inne og strikke hele dagen, så kan jeg gjøre det.
Om jeg vil ut og gå tur midt i "arbeidstiden" ja så kan jeg gjøre det og. Jeg har en frihet som noen vil misunne meg, og den må jeg utnytte bedre.

Vel blir jeg ofte stoppet i mine planer av en som ikke tar hensyn til noen, en som kjører på og lar andre ligge utslått tilbake. Min kropp som lever sitt eget liv, og som jeg ikke kan gjøre noe med. Krangler jeg tilbake, blir det bare enda verre, kroppen vinner alltid.

Derfor er det viktig å utnytte de gode dagene til å gjøre ting som gleder meg, som å gå en lang tur i enten sol eller regn. De dårlige dagene må tilbringes i sofaen og da kan man kanskje strikke eller hekle, om kroppen tillater det.

Bortsett fra å lage middag og være tilstede for sønn, har jeg resten av døgnet å bruke på meg selv. Det vil jeg nyte mer.