tirsdag 29. mai 2012

Flotte Sokndalsdager!

Har hatt ei fantastisk flott helg! Sol og sommer og masse folk og aktiviteter. I går hadde jeg rally like utenfor vinduene her, det er helt svart på asfalten etter bilene som spant og herjet! Og dragrace!

Gadd ikke gå ut for å se, for jeg hadde mye bedre oversikt inne ifra! Pleier ikke bry meg så mye om biler og alt, men dette var utrolig morsomt å se på. De holdt på flere timer, avbrutt av korte pauser for å slippe fram andre biler, siden det var arrangementer på flere steder.
Motorsykler var her og, de kom flere ganger forbi på ett hjul. Syns nesten synd på de minste ungene som var med og satt i røyken fra dekkene. Jeg fikk lukta av svidd gummi inn i huset, men det var nok ingenting i forhold til dem som stod midt i det.




I dag har jeg hatt en sløvedag. La meg tidlig i går kveld, men ble vekket av telefon i halv to tiden... av en som skulle gi meg tips om leilighet til leie. Som om jeg kunne gjøre noe med det midt på natten? Han kunne skrevet ned nr og gitt meg det dagen etter.

jaja, er ikke sur nå lenger, men var irritert da. Tok ikke tlf men måtte ringe opp igjen for jeg var redd det var skjedd noe viktig.




Nå skal jeg snart finne sengen, sov jo så mye i natt.. om jeg våknet flere ganger sto jeg ikke opp før etter kl ti. Og jeg la meg rett over ti, leste en stund og sovnet nok før elleve. Mye søvn til å være meg.

onsdag 16. mai 2012

Utfordring dag 2


Da er dag 2 over.

Det går så mye bedre, både med nummenhet i hud, og evt vann i kroppen etter at jeg sluttet å ta allergitablettene! Imponert, men ikke overrasket. Hvis man sier at virkestoffet i tablettene heter Mono, og alle som lager disse bruker det i sine tabletter. Så kan de derfra bruke hva de vil av stoffer for å forme en tablett slik at den både holder form og fasong, og at den kan opptas av kroppen.

Jeg vet ikke hva den enkelte benytter, og det er muligens en hemmelighet, men at noen kan reagere på dem, må være helt klart. Selv klarer jeg meg uten tabletter, og sønn har fått ett annet merke å bruke. Jeg må gi ham tid før jeg spør om ham merker forskjell.
Som ungdommer flest liker han å sove lenge når han kan, og jeg forventer ikke at han skal tilby seg å vaske hele huset, om man kan si det slik... hehe

Hvis denne positive trenden fortsetter, kan jeg avblåse utfordringen om få dager, og ikke holde på en hel måned. Evt kan jeg utvide og bruke tiden på å bedre andre ting. For tidlig å si enda.

Ang maten denne dagen, er den ang frokost og kveld lik dagen før. Middag ble en pannestekt rett bestående av; paprika, squash, løk, og kyllingfilèt i biter. Toppet det hele med en wok saus. Sterkt men godt.

mandag 14. mai 2012

Forum for oss med kroniske smerter

Ønsker å formidle linken til ett flott forum.
De har fått ny nett-adresse, og kan være vanskelig å finne foreløpig.

Her er masse info om diverse sykdommer, sittehemning, bekkenplager, ryggvondt osv.
der er også eget sted for borreliose, for dem som mistenker de er bitt av flått.

Her kommer du direkte inn

Utfordring dag 1


Dagen har vært preget av forberedelser, og litt planlegging. Var på apoteket og pratet om allergitablettene, og det viser seg at nok en gang har de byttet leverandør.. Samme navn på produktet, men nytt firma. Kanskje de er bedre?

Dama mente, som jeg trodde, at virkestoffet er det samme i "alle", men det er forskjellige andre stoffer tilsatt som man kan reagere på.

Jeg er nå på dag 2 uten allergitablett, og det blir spennende å se fremover.

Ang maten har det ikke blitt spist noe sukker. Frokost var en god, halv omelett med salat til, middag hjemmelagde kjøttkaker av kyllingkjøttdeig med grønnsaker. Kvelds var siste halvdel av omeletten til frokost.

Lager omelett av 3 egg, litt fløte, salt og pepper, og når den er nesten klar legger jeg på fyll. Enten skinkebiter og ost, eller ett par striper tubeost.

søndag 13. mai 2012

Månedsutfordring, oppstart dag 0

Jeg har den siste tiden vært hoven og nummen i ansiktet. Tørr på kroppen
og i ansiktet. Og en følelse av å ha mye vann i kroppen.

Først trodde jeg at jeg reagerte på en ny hudkrem, huden på ansiktet føltes
rar å ta på, som når man har vært bedøvet og ikke kjenner at man tar på huden.

Sluttet med kremen og det ble bedre, men ikke helt. Oppdager også at jeg har
nesten samme følelse av å ta på armen, så nå lurer jeg på om det er i fingrene
problemet sitter? ..

Tar allergitabletter, og de to siste kveldene har jeg tatt en om kvelden også,
i håp om at jeg skulle føle meg bedre om morgenen. Men jeg sover desto mer,
lengre enn jeg normalt gjør, og føler meg slett ikke bra når jeg våkner.

Kostholdet den siste tiden har vært helt dårlig, jeg bør holde meg unna brød,
sukker og har derfor valgt lakarbo. Ikke den strengeste varianten, men for å
spise ren mat, og ikke ferdigprodukter.

Nå har jeg da på en måte blandet lavkarbo og brødmat osv, og det er jo ikke bra..

Derfor skal jeg nå forsøke å lage meg en plan, en mnds utfordring for meg selv.
Holde meg til ren mat, ren lavkarbo og se om noen av plagene mine forsvinner.
Jeg vil heller ikke ta allergitabletter før jeg evt må.


fredag 11. mai 2012

En liten tur ut

I dag gikk jeg en god tur mens tåken lettet, og solen brøt igjennom.
Det har regnet i mange dager og når det nå klarnet opp, luktet det friskt og godt.

Tok ett bilde av en liten plante, vet ikke hva den heter, men søt var den. Regner med
det kan være en myrplante, for om jeg hsker riktig så kommer det små bomulls-dotter på den
senere.


Og litt lenger borte fant jeg blåbærbusker, med små begynnelser på en søt liten blå boble.

tirsdag 8. mai 2012

Livet med Decorah, Minnesota og andre ørner

Jeg har vær ganske så fraværende i det siste... helt opphengt i de mange ørne redene som finnes med camera For dem som ikke henger der, så mistet ett reir en unge sist mandag, noen dager senere ble den andre ungen sittende fast i 24 timer i ett hull i reiret.
Den ble reddet av flinke mennesker, og hjulpet på senter. Etter nesten 2 døgn satte de ham tilbake, og spenningen var da selvsagt stor om foreldrene ville komme tilbake.

Det gikk godt over 24 timer før de kom! Og selvsagt ca en halvtime etter at jeg ikke orket sitte oppe lenger, så jeg måtte se det hele i opptak.
Husk på at de ligger 7 timer etter oss i tid, så jeg tok kveld ca halv 2 på natten...

Nå er alt fryd og gammen, herlig å se hvordan mor og far steller og mater og er opptatt av den lille.

Faren er stor for at jeg beveger meg mot nye reir etter som de kommer til, og diverse unger forlater sitt reir, for dette er faktisk spennende. Men, bruker jeg tiden godt, kan jeg strikke mens jeg kikker på dataen og følger med.

Har ikke strikket eller heklet særlig, sliter litt med kroppslige plager og sånn, men kommer nok i gang igjen.

Håper alle får en fin kveld, jeg skal se tv, det er frustrerte fruer og kjekke leger på gang i kveld, og det vil jeg ha med meg.

Link til nevnte ørnerede