søndag 16. september 2012

lavkarbo, pannekaker og vafler. (med bilde)




Legger dette inn her så jeg finner det igjen. Mistet oppskriften igjen.. ;)

Alle oppskriftene er beregnet til en person om ikke annet er oppgitt. Etterpå følger inspirasjon til hva de kan brukes til. *oppdatert versjon av pannekakerøre*:

Pannekaker 3 stk (1 person)

2 egg
1 mål soyaproteinpulver
2 ts ( evt 3 hvis du vil ha mer hold) glutenmel
1/6 - 1/4 ts salt
1 ss smeltet smør eller raps/oliven olje (eller annen olje)
1/2 dl vann
3 ss fløte

Rør sammen alle ingrediensene og la røra stå litt (15 min eller noe). Røra skal være som vanlig pannekakerøre, ganske tynn. Rør om rett for du steker dem. Stek dem ganske tynne. Bruk smør ved steking for ekstra god smak.


Vafler
lag pannekakerøre med halvparten av vannet og tilsett:

søtstoff (etter smak)
1/2 ts kardemomme
1 ts bakepulver
smør (et par ss ekstra)
1/3 - 1/2 ts husk pulver (kan utelates, gjør dem fuktigere)
Soyaprotein til passe røre om den er for tynn

Stekes i smurt vaffeljern. Gir 2 stk. Perfekte til iskrem!


SERVERINGSTIPS:

Pannekakene kan brukes som 
-tortilla til taco
- fyllte pannekaker (disse er GODE! oppskrift følger)
- som vanlige pannekaker med bacon
- som dessertpannekaker (oppskrift følger)
- som lunch (oppskrifter følger)
- vafler (oppskrift følger)


Fyllte tacopannekaker
Til 4 personer 

400/500 kjøttdeig
1 løk/0,5 purre/3-4 vårløk
tacokrydder
1 beger creme fraiche

Ost til gratinering

Stek kjøttdeig og løk, tilsett tacokrydder og creme fraiche. Stek pannekaker (du må nok ihvertfall triple oppskriften). Fyll pannekakene med kjøttfyllet, og legg dem inntil hverandre i et ildfast fat. Strø over ost, og gratiner i ovnen til osten blir gyllen. 


Dessertpannekaker:
Lag pannekakerøren og tilsett etter smak:

vaniljeessens
søtstoff
kardemomme
(evt bær om du vil ha den inni selve pannekakene)

serveres med pisket krem, bær, vaniljekesam, vaniljesaus eller is.

Stek pannekakene. Pisk krem, og tilsett søtstoff. Eller du kan lage vaniljesaus (jeg har lagt inn en tidligere). Server pannekakene enten som stabel eller ved siden av en klatt krem, og strø over friske bær, eller du kan tine frosne bær i en gryte og servere som varm bærsaus. Jeg spiste mine med hjemmelaget sjokoladeiskrem 


Sjokoladeiskrem:
nok til en stor kule - 1 pers

1 eggeplomme
1 dl kremfløte
søtstoff
noen dråper vaniljeessens
20 g mørk (86%) hakket sjokolade. 

Pisk fløte til krem, og plomme til eggedosis. Tilsett søtstoff og sjokolade. Rør rundt, sett i frysen og rør hvert 15 minutt. 


Blåbærpannekaketårn:
til 3-4 personer

tredoble pannekakerøreoppskriften
tilsett søtstoff

Rør blåbær til blåbærsyltetøy, og tilsett litt søtestoff

Stek en pannekake, smør syltetøyet utover den. Stek neste, og legg oppå den andre, og smør igjen med blåbærsyltetøy, Fortsett til det er en stabel. Skjær ut et "pizzastykke" når den skal serveres. Legg ved en klatt krem eller is ved siden av. 


Lunchpannekakerull:

Stek en porsjon pannekaker

Smør utover en god smøreost eller majones, legg utover noen skiver skinke (eller annet kjøttpålegg), noen osteskiver, noen agurk og tomatskiver, litt grønn salat, på hver pannekake. Dryss evt utover litt krydder. Rull sammen. Perfekt lunchmat! 


Greske/Italienske fyllte pannekaker:

stek en porsjon pannekaker
krydder (basilikum, timian, oregano)
ha klar fetaost og spinat (for gresk variant)
eller
mozarella og soltørkede marinerte tomater og oliven(for italiensk inspirasjon)

Fyll pannekakene med ønsket fyll (bruker du spinat bør du steke dem litt så de faller sammen). Du kan enten rulle dem, eller lage dem som en tacopakke (sånn at den er helt tett rundt fyllet). Strø over ønsket ost på toppen i tillegg til urter, og stek til osten er gyllen. Server med gresk salat, hummus eller tzatziki.

1 kommentar:

  1. Linkene som kan legges i bloggen virker ikke. Så det får jeg ikke gjort :)

    SvarSlett