søndag 5. august 2012

Døv, hvit katt.

Mistenker at lillekatten er døv ja, om det er en myte eller ei, det virker som at flertallet er hvite. Fant dette på nett, som svar på om døve katter kan være ute. :
Det er riktig at hvite katter kan være døve. Døve katter må leve et kontrollert uteliv. Dette er avhengig av hvordan du bor. Katten vil ikke høre de farer som lurer og kan lett bli påkjørt. Dersom du bor veldig landlig til ,kan du venne hun til å gå ut litt om ettermiddagen når du er hjemme. Du kan sette en bjelle på så du vet hvor hun befinner seg. Det er viktig å sterilisere henne slik at hun ikke bringer sine gener videre og heller ikke flyr etter hannkatter.

Katter er individualister så det er usikkert om hun vil ha glede av en følgesvenn. Katter har gode sanser så det å leve et liv som døv går ofte veldig greitt hvis forholdene rundt er gode.

Skal katten være ute er vaksine nødvendig.


Det er veldig mange som mener hvite katter ofte er døve, eller omvendt, at døve katter ofte er hvite. Har ikke fått testet katten enda hos vetrinær, men skal ta det opp når han skal kastreres i høst. Har heller ikke vært helt sikker, men er nå 90% sikker... Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar