lørdag 14. september 2024

Farge garn med kaffe og Svartsurbær. (aronia)

 Jada, det går an det. :) 

Jeg plukket med meg noen svartsurbær og brukte dem til Ecoprinting. La bærene på og trykket dem til mos og jobbet dem inn i garnet. 

Til kaffefargingen tok jeg rett og slett to brukte puter kaffe fra Senseo. Smurte kaffegruten på garnet og pakket godt inn i plasten. 

Jeg har ikke gjort annet enn å skylle garnet etter printingen, så fargens varighet og holdbarhet kan jeg ikke si noenting om. Ei heller om det er lysekte. Foreløpig ligger de bare til pynt.

Det er moro å teste forskjellige ting å farge med. Leste ett sted at bær gir dårlig farge, som ikke er holdbar men det hindret meg ikke i å teste. 

Farget med kaffegrut fra Senseo puter. 

Farget med knuste Svartsurbær. Aronia 


onsdag 11. september 2024

Eco print, første forsøk hjemme

 4 forskjellige garn, 4 forskjellige farger. Ble mye gul-brun-rød- aktig, men jeg liker alle!

Gulrandkjuke og litt nellik. Ser ikke spor av nellik så den har nok ikke farget av. Ellers fornøyd med fargene på denne.

Rabarbra og Karve, karven viser heller ikke igjen, så nok en bomtur der. Men fortsatt fornøyd, selv om det godt kunne vært mer farge. Denne rabarbrarota ga ikke mye farge i fargingen på kurset heller.

To små bunter alpaca silk, ble farget med litt knust Krapp. Virkelig flott og jeg har lyst å lage noe, men det er veldig lite garn. Må kanskje finne noe å strikke striper sammen med. 

Eukalyptus blader! Noen hadde det med til kurset, men ingen brukte dem så noen av oss delte bladene oss i mellom. Siden jeg skulle lage ecoprint trengte jeg ikke så mye. Godt fornøyd med den!


Alle samlet til slutt. Kjekt å ha prøvd, lærer mye av å leke slik og det er meningen. 

Jeg har vært på kurs i plantefarging!

  Jeg har vært på kurs! Kjempegøy!

To dager i selskap med 12 andre damer som ville lære å farge garn med ting og tang fra naturen. Første kveld lærte vi fremgangsmåtene og beiset garnet vårt slik at det skulle være klart til dagen etter. 

Jeg satt igjen med fine hesper som skal bli skjerf, lue og votter tenker jeg. Ikke store nok mengder til ett større plagg, men det er helt supert som det er. 

Øverst ett hespe bomull jeg fant i ei korg. Farget med Takrør og ble en fin grønn farge, som dessverre bleknet noe etter at garnet var helt tørt. 


Dette er min soleklare favoritt! Eco print. Ett nøste ull som først ble laget om til hespe og så la jeg på diverse biter fra de andre fargebadene. Jeg husker ikke alle navn, men her er Blåtre, valnøtt, noen strå osv. 


Sandeltre. Denne var kursholder selv spent på, så da måtte jeg legge litt ull oppi den gryta. Dus fin aprikosfarge vil jeg si at det ble. Lagt opp tilo ei lue av dette garnet.


Detter er andre koking på Lac, men blandingen og behandlingen etter første koking ble litt feil, så disse hespene ble mer lilla enn røde. Finfin farge, men ikke som planlagtt.


Dette er Redesa, var nydelig sitrongul i våt tilstand, nå noe blekere i fargen. Kanskje dette blir votter?


Blåtre fliser. Gryta jeg fikk ansvaret for, så da måtte jeg jo ha garn i den. Intens, vakker og sterk farge på vannet, mens ferdig resultat ble en blek delikat lilla farge.



Alle hespene samlet. Dette gav mersmak og jeg har alt forsøkt meg hjemme på kjøkkenet. Litt Eco print i går ettermiddag. Resultatet av det postes en annen dag, når alt er tørt og klart. 
 

onsdag 14. august 2024

Sygleden skal vekkes!

 Nå er det på tide å få sydd litt igjen! Har gått i flere dager og ventet på å komme i gang og nå har jeg endelig sydd noen poser. Har ikke mønster på dem, bare mål fra bilde på nett. Så det blir prøving og feiling for å finne en størrelse som blir bra. 

Tenker at de kan brukes til prosjekter jeg holder på med, strikking og hekling. Har alltid med ett lite prosjekt når jeg er ute av huset. Blir som regel venting ett sted og da er det greit å holde på med noe. En klut, ett skjerf eller ei lue.