To laksefilèter, en blokk torsk, og en pakke seifilèt.
En liten kålrot, en halv purre, 4 mindre gulerøtter, en liten blomkål og en liten brokkoli. Har brukt stilkene på både brokkoli og blomkål.
Fisken trekkes først, slik at den kan avkjøles før oppdeling. Ta vare på fiskekraften, den er basis i suppen.
Skjær alle grønnsaker i biter, start med kålrot, purre og gulrot, da disse trenger mer koketid enn de andre. Når de første grønnsakene er nesten kokte, legger man i brokkoli og blomkål. Krydret med urtesalt.
Smelt smør i en stor gryte, jeg tar en god klatt, ha i noe hvetemel og når dette er blandet sper man med fiskekraften og lar dette koke mens grønnsakene koker i sin gryte.
Fisk grønnsakene opp av gryten uten for mye av kraften og bland etterhvert. Når dette er gjort legger man fiskebitene i tilslutt. Rør og ha gjerne en slump fløte i, og server med flatbrød.
God middag :)
Åh! Dette må prøves! =)
SvarSlettTakk for oppskrift!