onsdag 10. november 2010

Gode tips for en koselig førjulstid


Enkle tips for en hyggelig førjulstid.
For mange kan førjulstiden være stressende. Her er noen enkle tips som kan gjøre tiden frem til jul både hyggeligere og enklere.

- Inviter til bakeverksted. Bruk førjulstiden til hyggelige sammenkomster med gode venner og familie, og kombiner det med praktiske gjøremål som baking. Rull ut en bakematte, gå til innkjøp av gode kjevler og former , og sett i gang. Et morsomt alternativ er å lage julemarsipan! Hvis du putter julekakene eller marsipanen i koselige bokser med et sløyfebånd rundt, er det den perfekte julegaver for de eldre i familien!

- La hele familien ta seg av julerengjøringen! Sett på stemningsskapende julemusikk, og sett familien i gang med nye fiberkluter, velduftende såper og langkosten. La selv de minste være med, de fleste barn syns det er gøy å få delta. Resultatet vekker fornøyelse hos store og små, og kanskje tar alle mer ansvar for at det skal forbli slik frem til jul? Når huset er rent kan julepynten komme frem.

- Gå til innkjøp av solide snøskuffer og måkeutstyr før snøen kommer, for den kommer som regel alltid. Da slipper du å bli tatt på sengen når det daler hvitt ned fra himmelen. En snøfreser kan også være en god investering hvis du bor i ett område hvor det kommer mye og ofte snø. Da går snøryddingen enkelt og raskt, og du kan bruke tiden på andre ting.

- Lag ønskelister. Ønskelister gjør julegavehandlingen enklere og raskere, og du er sikker på at mottakeren får noe den ønsker seg. I dag er det fult mulig å lage elektroniske ønskelister! Jernia her dessuten en oversikt over forskjellige gaveartikler sortert etter prisklasse, enkelt og oversiktelig.

- Fyr i peis og ovn, hvis du har. Men pass på at du vedlikeholder ildstedet ditt, slik at du unngår ubehagelige overraskelser i form av brann. Se også over brannvernsutstyret, det er i juletiden det er flest branner i Norge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar