mandag 22. november 2010

På tide å se over målene


Synes du at livet går som en dans på roser?
Eller må du kjempe, både med maten og treningen, hver eneste, bidige dag? Uansett hva som gjelder for deg - her følger noen gode råd.

Har du opplevd at du, etter å ha tatt en bit av en matvare du egentlig burde styre unna, tenker at ”nå er det gjort"? Nå kan jeg like godt proppe i meg resten”? Og etterpå får du helsvart samvittighet. Denne handlemåten er faktisk svært vanlig blant alle som forsøker å gå ned i vekt.

Husk imidlertid at løpet er aldri, aldri, noensinne er kjørt! Du kommer ikke til å svelle opp som en gjærbolle, eller mislykkes fullstendig bare fordi du spiste for mye en dag. Du har hele tiden muligheten til å gjøre nye valg. Om du valgte feil i går, kan du kanskje mosjonere litt ekstra i dag.
Å komme i bedre form handler ikke om å leve perfekt hele tiden. Det handler om å gjøre det meste riktig mesteparten av tiden. Enkelte glupske dager betyr lite over lang sikt. Derfor må du ikke la deg slå ut, ikke begynn å deppe! Se heller hva du kan lære av situasjonen.

Hva gikk egentlig galt? Hadde du kranglet med noen, eller utsatt deg for en risiko-situasjon? Hva eller hvem er det som lokker deg til å fråtse? Hvordan kan du redusere antall risiko-situasjoner? Skriv ned det du kommer frem til, og forsøk å forebygge nye tilbakefall.

Tenk også over om det nå er på tide å endre dine mål. Kanskje du har gått ned så mye at det er på tide å endre planene? Eller kanskje det ikke har gått så bra som du trodde – da kan du også med fordel endre målene dine.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar