søndag 10. oktober 2010

Motivasjon på veien

Dette er tips jeg må huske å lese ofte selv. Det er så lett å glemme i en travel hverdag, og egentlig burde disse henge på veggen ett sted man kan se dem ofte.Mål: Sett deg mål, antall kilo du skal ned til et gitt tidspunkt - kanskje du skal inn i yndlingskjolen din til sommeren, lett å måle på veien hvor langt du har igjen
Faresignaler: Kartlegg hva det er som er årsaken til at du ikke lykkes. Hvor er de største utfordringene? Når er du svakest og skeier ut? Må du ha snop hver gang du leser, ser tv eller koser deg/er trist/belønning/osv. Ikke ha det tilgjengelig anna enn til lørdag feks, da er det lov å kose seg litt. Eller lag deg et frukt og grønt fat som du tar med deg når du feks skal se tv.
Vær bevisst: Det er ikke noe som er ulovlig, det handler kun om mengde og hyppighet. Du kan ikke snope hver dag og fremdeles regne med å gå ned i vekt. Prioritering er stikkordet!
Trening: Alt er bedre enn ikke noe! Kan du ikke trene hver dag, så kan du kanskje trene annen hver eller hver tredje dag. Utfordre seg selv er kjempe viktig, du er din egen konkurrent og skal alltid gjøre det litt bedre enn i går. Men husk ikke høye mål som du ikke når, og ikke aktivitet du ikke liker. Noen ganger er det tungt å komme igang, men når du er ferdig tenker du aldri "huff dette angrer jeg på" garantert så er du kjempe fornøyd.
Hovedregel for trening for å oppnå vekttap er 30 minutter med økning av pulsen hver dag, eller 1 time annenhver dag. Del opp øktene om du trenger det, men det er viktig å få opp pulsen og kanskje svette litt. Men igjen husk, ikke overdriv og start alltid forsiktig om du er utrent.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar