Ingredienser
1 kg grytekjøtt med bein, av lam eller okse
1 stk. aubergine
1 stk. grønn squash
1 stk. rød paprika
2-3 stk tomater
2 stk. løk
1 ss olivenolje
1 ts paprikapulver
4 ss salt
½ ts pepper
5 dl sjy eller vann
1 bunt bladpersille
Slik gjør du
1. Skjær kjøttet i 2-3 cm store terninger.
2. Skjær auberginen i tynne skiver og strø over salt. La det stå i ca. 15 minutter.
Skyll deretter av saltet
3. Skjær løk, squash og paprika i skiver.
4. Brun kjøttet i olje i en varm panne, litt om gangen.
5. Legg kjøtt og grønnsaker lagvis i en leirgryte eller ildfast form med lokk. Strø krydder og salt mellom lagene.
Hell over sjy eller vann. Stek i ovn på 200 grader i ca. 1 1/2 time. Dryss over hakket persille før servering.
3. Skjær løk, squash og paprika i skiver.
4. Brun kjøttet i olje i en varm panne, litt om gangen.
5. Legg kjøtt og grønnsaker lagvis i en leirgryte eller ildfast form med lokk. Strø krydder og salt mellom lagene.
Hell over sjy eller vann. Stek i ovn på 200 grader i ca. 1 1/2 time. Dryss over hakket persille før servering.
Denne retten er laget på denne måten helt lavkarbo, om man ikke ønsker det, tilsetter man 3-4 poteter i biter, og serverer med brød til.
(bildet er funnet på nett)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar