tirsdag 25. mai 2010

Tyrkisk gryterett

Tyrkisk gryterett.

Ingredienser
1 kg grytekjøtt med bein, av lam eller okse

1 stk. aubergine

1 stk. grønn squash

1 stk. rød paprika

2-3 stk tomater

2 stk. løk

1 ss olivenolje

1 ts paprikapulver

4 ss salt

½ ts pepper

5 dl sjy eller vann

1 bunt bladpersille


Slik gjør du


1. Skjær kjøttet i 2-3 cm store terninger.
2. Skjær auberginen i tynne skiver og strø over salt. La det stå i ca. 15 minutter.

Skyll deretter av saltet
3. Skjær løk, squash og paprika i skiver.
4. Brun kjøttet i olje i en varm panne, litt om gangen.
5. Legg kjøtt og grønnsaker lagvis i en leirgryte eller ildfast form med lokk. Strø krydder og salt mellom lagene.
Hell over sjy eller vann. Stek i ovn på 200 grader i ca. 1 1/2 time. Dryss over hakket persille før servering.


Denne retten er laget på denne måten helt lavkarbo, om man ikke ønsker det, tilsetter man 3-4 poteter i biter, og serverer med brød til.

(bildet er funnet på nett)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar